Чт. Бер 28th, 2024

Скандал: в Італії двоє чоловіків, називаючи себе “українськими фашистами”, накинулися на індійця

1 листопада в мережі почало ширитися повідомлення про те, що двоє українців, називаючи себе “фашистами”, напали у римському метро на індійця, після чого нанесли тілесні травми й жінці, яка намагалася захистити атакованого чоловіка. Повідомлення було підкріплене відповідним відео, повідомляє портал “НАШІ в світі”.

На жаль, з відео і справді чути, що агресивні чоловіки (а точніше, один із них) чітко говорять українською мовою й справді ображають чоловіка через його національну приналежність. Також чітко можна розчути, що той же чоловік називає себе “фашистом” і вимагає в індійця покинути вагон метро.

Увага! На відео присутні сцени насильства та нецензурна лексика!

Відео: youmedia.fanpage.it 

Після того, як чоловік спробував постояти за себе, він отримав кілька ударів по голові. Як видно із відео, швидше за все атакований індієць втратив свідомість після кількох ударів по голові.

На відео не зафіксовано факту нападу чоловіків на жінку, адже частково бійка перенеслась за межі вагону – на станцію метро. Проте після того, як чоловіки, ідентифіковані як українці, зникли з місця пригоди, видно, як жінка сідає на лавку вагону з розбитою головою. Інші пасажири намагаються допомогти їй, дають серветки. Неодноразово лунає заклик викликати поліцію.



Ситуацією вже скористалися російські терористичні ЗМІ, роздуваючи цю тему й ведучи свою улюблену лінію “українці – фашисти”. Почали з’являтися не підтвердженні із відео “факти” про те, що українці буцімто протягом півгодини (!) вигукували фашистські та расистські лозунги, а також прославляли Муссоліні. Це все – українською мовою, якої насправді ніхто із очевидців не зміг би зрозуміти.

Тож виникає питання – звідки з’явилась інформація про зміст вигуків, які так звані “українці” вигукували у вагоні римського метро? Зазначимо, що окрім російських псевдо-журналістів про це пише й низка італійських ЗМІ. Також наразі не відомо, коли саме стався зафіксований на відео інцидент.

Цією публікацією портал “НАШІ в світі” звертається до Посольства України в Італії з проханням якомога швидше розібратися в ситуації та повідомити громадськість про справжні деталі інциденту. Винні мають бути покарані, хто б вони не були!



Ми щиро сподіваємося, що цей інцидент – це маніпуляція росіян, агенти яких розкидані по всьому світу й у будь-який спосіб намагаються дискредитувати Україну. В мережі вже неодноразово з’являлися відео провокативного характеру, які пізніше виявлялися підробками. Тож і цього разу подібну версію наразі відкидати зарано.

Проте, якщо зафіксовані на відео негідники й справді є громадянами України, сподіваємося, що представники Посольства України зроблять все, аби встановити їх особи та допомогти італійським правоохоронцям покарати негідників. Адже не в такий спосіб ми маємо представляти нашу країну за кордоном.

Ілля КОНТІШЕВ, головний редактор порталу “НАШІ в світі”

Головна світлина: архів.

iconНАШІ в Італії

НАШІ в світі на Facebook iconНАШІ в світі в Telegram НАШІ в світі в Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *