Вт. Бер 19th, 2024

Брав участь в окупації Криму: СБУ затримала колаборанта під час спроби потрапити до України

На адмінмежі з тимчасово окупованим Кримським півостровом під час в’їзду на підконтрольну Україні територію правоохоронці затримали учасника так званої «кримської весни». Як повідомляє видання «Кавун. City» з посиланням на пресслужбу СБУ, чоловік брав активну участь в проросійських заходах на півострові.

Зокрема, на весні 2014 року підозрюваний вступив до громадської організації «Автоканал Севастополя», діяльність якої було направлено на підтримку окупаційних дій Російської Федерації щодо українського півострова. У складі так званої «Самооборони» чоловік також працював «спостерігачем» на незаконних виборах до «парламенту Республіки Крим», які було організовано окупаційною «владою».



Також затриманий проводив агітацію серед місцевих жителів щодо участі у так званих «виборах».

За свою колаборантську діяльність підозрюваний отримав нагороду від окупантів «В ознаменование 5 годовщины начала русской весны 23.02.2014 — 23.02.2019», що слугує додатковим доказом його незаконної діяльності на території українського півострова.

Чоловіку повідомили про підозру за посягання на територіальну цілісність та недоторканість України (частина 2 статті 110 Кримінального кодексу України). В разі доведення вини, йому загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.



НАШІ в світі у Facebook iconНАШІ в світі в Telegram



1 thought on “Брав участь в окупації Криму: СБУ затримала колаборанта під час спроби потрапити до України

  1. В телеефірі показали тіла російських військових, які нерухомо лежали на дорозі, а потім заявили про нібито загиблих внаслідок стрілянини біля Ради міністрів Криму військовослужбовців РФ. Після цієї заяви Володимир Путін звернувся до Ради Федерації щодо дозволу на введення російських військ в Україну. «Провокатори», котрі стріляли, згодом застрибували у жовті автобуси марки «Богдан», на одному з котрих видно напис рос. 3 березня 2014 р. Екс-командувач ВМС військовий злочинець і колаборант Денис Березовський у супроводі «козаків» з російськими триколорами увірвався у штаб військово-морських сил України у Севастополі і намагався вмовити керівний склад перейти на сторону окупанта Росії, обіцяючи зарплату на рівні ЧФРФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *