Пт. Бер 29th, 2024

Популярний туристичний острів перетворився на марсіанський пейзаж

Популярний серед туристів грецький острів Крит 22 березня накрило піщаною бурею, що де-факто перетворило туристичну Мекку на марсіанський пейзаж, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що червоний пил принесло до острова з узбережжя Північної Африки через перепади тиску.

“Зараз вже все гаразд, але вчора було, як на Марсі”, – повідомляє директор з управління Tez Tour Greece Дімітріс Харітідіс.

За його словами, зазвичай в цей час і до середини квітня на острові часто віє південний вітер із Африки: курорти на кілька днів вкриває пилом, після чого йде червоний дощ.

“Коли у нас сильний південний вітер, то переносять рейси, бо  літакам незручно сідати. Але те, що було вчора, напевно, сталося вперше. Майже всі критяни говорять, що такого ще не бачили. Вчора навіть важко було дихати: 17 людей потрапили до лікарень – здебільшого літні люди”, – зазначає Харітідіс.

Картинка від бурі була такою, що дійсно вражала, і за добу мережу сповнили тисячі фотографій “у помаранчевих тонах”. Деякі туристи пошкодували, що не змогли це побачити особисто.

“Піщані бурі, звичайно, явище не нове для Криту та інших регіонів Середземномор’я. Але краще спостерігати його по телевізору. Нічого корисного для здоров’я в цьому немає”, – заспокоює таких туристів директор фірми “Дрім Тревел” Ольга Михайличенко.

Світлини (5): ukrinform.ua

Феномен тривав лише один день. 23 березня буря заспокоїлася і навколо вже майже все чисто.

Наш канал у Telegram: t.me/nashisvit; наша сторінка у Facebook: facebook.com/nashisvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *