Пт. Бер 29th, 2024

В Туреччині відкрили оновлений консульський відділ посольства України

29 березня в столиці Туреччини Анкарі відкрився оновлений консульський відділ посольства України в Турецькій Республіці, повідомляє портал “НАШІ” з посиланням на QHA.

У церемонії відкриття взяв участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який перебував із візитом в Туреччині.

“Посольство України з 2016 року намагається створити комфортні умови для громадян, які проживають тут. По-перше, це стосується консульського напрямку та зменшення навантаження і проблемних ситуацій для наших громадян, які намагаються отримати ту чи іншу консульську допомогу. На сьогодні консульство оновило повністю консульський відділ для того, щоб нашим громадянам було комфортно”, – каже перший секретар посольства України в Туреччині з консульських питань В’ячеслав Хоменко.

За його словами, серед оновлень – онлайн-реєстрація за місцем проживання. Тепер кожен громадянин за місцем проживання може зайти на сайт, заповнити необхідні заяви, отримати повний пакет документів і “зробити онлайн-реєстрацію на ту чи іншу консульську дію, де б він не перебував у Туреччині”.

“Як приклад можемо навести такі віддалені регіони – Газіантеп, Стамбул, Анталья, де вони спокійно можуть вдома отримати повний пакет документів та будь-яку інформацію з консульських питань. Для того, щоб, приїхавши сюди, за 10 хвилин повністю вирішити питання”, – розповідає Хоменко.

Перший секретар посольства України в Туреччині з консульських питань також повідомив, що в першу чергу українці звертаються до консульства з питань отримання паспорта, з приводу реєстрації дітей, народжених на території Туреччини, іноземні громадяни – для отримання віз для в’їзду до України. За його словами, зазначена система допоможе як українцям, які проживають в різних регіонах Туреччини, так й іноземцям, які можуть без проблем подати документи для отримання візи.

“Що стосується громадян Туреччини, то вони також можуть отримати візу для роботи, навчання та інших підстав, передбачених законом для в’їзду в Україну. Нагадаю, що з 1 червня 2017 року для громадян Туреччини діє можливість для в’їзду в Україну без віз, без використання зарубіжного паспорта, а лише при наявності ID-карти”, – зазначає Хоменко.

Він повідомив, що за 2017 рік посольство України в Туреччині вчинило 6,5 тисяч консульських дій. У посольство України в середньому на день звертається близько 30 осіб з різних питань.

Світлини (4): qha.com.ua

“У більшості випадків це громадяни України, які хочуть отримати закордонні паспорти для своїх дітей, а також нотаріальні документи для оформлення шлюбу на території Туреччини або завершення процедур, таких як отримання дозволу на проживання”, – розповідає Хоменко.

Нагадаємо, портал “НАШІ в світі” повідомляв, що МЗС України закупило нове обладнання для опрацювання клопотань щодо оформлення закордонних паспортів на виїзді.

Нас можна знайти у Telegram: t.me/nashisvit; Facebook: facebook.com/nashisvit; Twitter: twitter.com/Nashsvit; SoundCloud: soundcloud.com/nywkkescuevg.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *