Чт. Бер 28th, 2024

Українці все частіше стають жертвами агресії у Польщі: Дослідження

Об’єднання українців у Польщі опрацювало рапорт про ситуацію української меншини і мігрантів у Польщі. У документі аналізується ставлення польського суспільства до українців, пише ПРОстір.

В основі звіту — загальнодоступні матеріали, наукові публікації, виступи публіцистів та політиків у електронних засобах масової інформації, друкованих мас-медіа, а також на радіо та телебаченні.

Читайте також: Бити, відкушений язик та проломлений череп: У Польщі стався жорстокий напад на українців

Згідно з дослідженням, українцям — як представникам національної меншини у Польщі, так і громадянам України, які живуть над Віслою — все більше загрожують злочини, мотивовані ненавистю на ґрунті національності.

Усе більший потік коментарів із мовою ворожнечі в Інтернеті та ЗМІ пов’язаний з історичною політикою, яку часто використовують для розвитку напруження. Неприхильність до громадян України випливає, зокрема, з тез, що нібито у цій країні “розвивається фашизація, бандеризація і вона вороже налаштована до Польщі”.

Згідно з рапортом ОУП, приблизно 50% негативних дописів у соцмережах пов’язані з історією обох держав. Більше того, негативне ставлення до громадян України перейшло в останні роки у випадки фізичної агресії, вилилося в руйнування пам’ятників та українських могил у Польщі.

Читайте також: Та скільки ж можна?! У Польщі знову побили українців

Пропонуємо рапорт польською та англійською мовами повністю (PDF): польськоюанглійською.

Нас можна знайти у Facebook: facebook.com/nashisvit; Telegram: t.me/nashisvit; Twitter: twitter.com/Nashsvit; VK.com: vk.com/nashisvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *