Пт. Бер 29th, 2024

У Польщі українці зароблять не гірше, від місцевих: Дослідження

Усе більше працівників з України заробляють так само, як поляки. Працедавці не виключають, що будуть платити українцям ще більше, пише видання “ПРОстір” з посиланням на бізнес-видання “Puls Biznesu”.

Дослідження Personnnel Service показують, що 24% працедавців зізналося, що вони були б готові платити громадянам України більше, аніж полякам. Ще півроку тому цей показник становив 16%. Такий приріст пов’язаний з тим, що бізнес щораз частіше зустрічається з проблемою пошуку людей з відповідними кваліфікаціями.



“Вже деякий час зарплата українців та поляків подібна. Момент, коли працівникам з України платилося менше, вже історія. Потреба в кадрах зі Сходу зростає, тому працедавці мусять пропонувати їм привабливі умови. Щораз частіше, окрім зарплати, бізнес забезпечує мігрантів житлом, доступом до інтернету чи безкоштовний транспорт до місця роботи, що додатково впливає на підвищення їх реального прибутку”, — розповідає Кшиштоф Інґлот з Personnnel Service.

Дослідження також показують, що 89% польських працівників не вважають, що українці забирають робочі місця поляків. Цікаво, що 38% польських робітників, які брали участь в опитуванні, вважають, що міграція громадян України гальмує підвищення зарплат. За оцінкою 58% респондентів, українці не впливають на підвищення винагород в польських фірмах.



В тексті також читаємо про позитивне ставлення до українців серед місцевих робочих. Такі настрої декларують 42% опитуваних. Нейтрально до українців ставиться 44%, а негативно – близько 11% опитуваних польських робітників.

Євген ПРИХОДЬКО, ПРОстір

Нас можна знайти у Facebook: facebook.com/nashisvit; Telegram: t.me/nashisvit; Twitter: twitter.com/Nashsvit; VK.com: vk.com/nashisvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *