Чт. Бер 28th, 2024

В уряді пішли на хитрість: Заробітчан закликають декларувати доходи, щоб отримати субсидію

Українці, які працюють за кордоном, можуть задекларувати свої доходи і сплатити ЄСВ, й на підставі цього отримати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, повідомляє УНІАН з посиланням на Урядовий портал.

У повідомленні наголошується, що поширеним є міф, нібито в субсидії миттєво відмовляють особам, які перебували за кордоном більше 60 днів. Уряд відзначив, що факт перебування за кордоном не є підставою відмовляти в субсидії, якщо людина отримує в Україні пенсію або інші офіційні доходи, такі як стипендія, допомога при народженні дитини, перебуває на лікуванні, навчанні або у відрядженні, декларує в Україні доходи і сплачує ЄСВ.



“До останнього випадку належать працівники, які мають право задекларувати в Україні свої заробітки, сплатити ЄСВ і на основі цього отримати субсидію”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2018 року Кабмін ухвалив рішення про внесення змін до програми надання субсидій за житлово-комунальні послуги. В уряді заявили, що мета нововведень – запобігання випадкам зловживань та призначення державної допомоги людям, які приховують свої доходи.

Своїм рішенням Кабмін ввів нові критерії для надання допомоги від держави. Зокрема, якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше 5 років (крім мопеда й авто, наданого органом соцзахисту), субсидію не будуть призначати.

Також необхідно вказувати в декларації доходи від оренди майна, наприклад, від здачі в оренду квартири. З 1 травня 2018 року субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 м², а будинку – 200 м², крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Безробітним необхідно буде стати на облік в центр зайнятості, в іншому ж випадку людям працездатного віку, які претендують на субсидію, органи соцзахисту автоматично рахуватимуть дохід у три прожиткових мінімуми – 5 286 гривень.

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest; VK; OK.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *