Пт. Бер 29th, 2024

МЗС України різко відреагувало на співпрацю Сирії з окупаційною владою Криму

Україна рішуче засуджує офіційні контакти Сирійської Арабської Республіки з окупаційною адміністрацією окупованої Автоної Республіки Крим. Відповідне звернення оприлюднило Міністерство закордонних справ України, повідомляє портал “НАШІ в світі”.

Як зазначають у відомстві, у період з 15 по 16 жовтня 2018 року в Сирійській Арабській Республіці на запрошення Міністра економічного розвитку та зовнішньої торгівлі Сирії Самера аль-Халіля перебувала так звана “офіційна делегація” окупаційної влади Криму на чолі з Сєрґєєм Аксьоновим.



“У цьому зв’язку МЗС України заявляє, що проведення сирійськими офіційними особами переговорів з представниками окупаційної влади Криму, у тому числі, підписання з ними т.зв. “меморандуму про співробітництво між “Радою міністрів” Криму та Кабінетом міністрів САР у торговельно-економічній сфері”, є грубим порушенням державного суверенітету України, втручанням у її внутрішні справи, а також порушенням основоположних норм і принципів міжнародного права”, – заявили у відомстві.

Зокрема, такими діями влада Сирії порушила закріплені у статуті ООН норми міжнародного права, положення резолюцій ГА ООН від 27.03.2014 A/RES/68/262 “Територіальна цілісність України”, від 19.12.2016 №A/RES/71/205 “Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)”, від 19.12.2017 №A/RES/72/190 “Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна”.



“МЗС України вважає, що згадані протиправні дії сирійської сторони, якими влада Сирії намагається догодити чинному російському режиму, наносять непоправної шкоди дипломатичним відносинам між Україною та Сирійською Арабською Республікою”, – додають у відомстві.

Відповідну ноту протесту МЗС України передано сирійській стороні.



Андрій МОЗГОВИЙ, портал “НАШІ в світі”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *