Чт. Бер 28th, 2024

Американська українка Оксана Мастерс – найкраща спортсменка року

Дворазова паралімпійська чемпіонка зі США Оксана Мастерс стала спортсменкою року за версією Women’s Sports Foundation. Переможницю визначили за підсумками голосування уболівальників і членів спеціального комітету, повідомляє Обозреватель.

29-річна уродженка Хмельницького Оксана Бондарчук, яку, коли дівчинці було 7 років, удочерила американка Гей Мастерс, випередила у боротьбі головну фаворитку — російську фігуристку Аліну Загітову. Нагадаємо, росіянка перемогла на Олімпійських іграх — 2018 і встановила декілька рекордів.



Зазначимо, що Мастерс на Паралімпіаді-2018 у Пхенчхані завоювала дві золоті й одну бронзову медалі в лижних гонках та два срібла в біатлоні.

Нагадаємо, в Оксани з народження було безліч вроджених патологій: різна довжина ніг, п’ять зрощених пальців на руках (без великих), по шість пальців на ногах. У 13 років обидві ноги довелося ампутувати.



В індивідуальній нагороді “Краща спортсменка року”, яка вручається із 1993-го, лише чотири рази перемагали не представниці Америки.

У перелік претенденток цьогоріч також входили німкеня Лаура Дальмаєр (біатлон) і американки Мікейла Шиффрін (гірськолижний спорт), Кларесса Шилдс (бокс), Ханна Робертс (велоспорт), Бренна Хакабі (парасноуборд), Хлоя Кім (сноуборд), Сімоне Мануель (плавання), Шелейн Фленеген (легка атлетика).

Світлини (3): obozrevatel.com

Торік приз отримала американська плавчиня Кейті Ледекі.

Більше про новини української громади у США читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в США”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *