Чт. Бер 28th, 2024

У Польщі відбудеться документальна вистава за участі сестер Тельнюк

На головній сцені Театру польського в Познані 19 листопада 2018 року о 19:00 відбудеться музично-театралізоване дійство “Дорога до свободи”, повідомляє ПРОстір.

Проект базується на документальному матеріалі, який став основою книги “Хроніка свідків: дев’ять місяців української опозиції”, ініційованої українською письменницею Оксаною Забужко.



Дійство відбуватиметься за підтримки Ukrainian Cultural Foundation (Фонду української культури), за організаційної підтримки суспільно-культурного об’єднання “Польща–Україна”, Почесного консульства України в Познані та Польського театру в Познані.

У проекті візьмуть участь авторки музики на основі української класичної поезії “Сестри Тельнюк”, українсько-канадський актор і режисер Григорій Гладій, актор Назар Стригун, а також французький струнний квартет “Quatuor Élysée”.



Як зазначає Святлана Алексієвич, лауреат Нобелівської премії у галузі літератури 2015 року, ці історії – це історії про покалічені душі, люди вірять в них, тому що вони написані не автором, не істориком, а живими свідками. Це історії людей, “обдурених телебаченням і книгою”, вони є надійним джерелом, якому варто довіряють.

Вистава буде представлена українською мовою з субтитрами польською мовою. Тривалість: 1 година 50 хвилин. Безкоштовні вхідні квити доступні в касі Театру польського в Познані з 9 листопада.

Головна світлина: prostir.pl.

iconНАШІ в Польщі

НАШІ в світі у Facebook iconНАШІ в світі в Telegram НАШІ в світі в Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *