Чт. Бер 28th, 2024

Російські терористи з ФСБ продовжують вербувати українців для здійснення терактів на території України

Служба безпеки України викрила спроби втягнення російськими спецслужбами та їх маріонетками на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей наших співвітчизників у злочинну діяльність на користь ворога, повідомляє Новинарня.

Зокрема, зазначається, що в жовтні 2018 року під час перебування в особистих справах на території Росії двоє харків’ян були затримані працівниками дорожньо-патрульної служби та передані представникам ФСБ, які намагалися отримати від українців підтвердження їх міфічних зв’язків зі Службою безпеки України.



Не домігшись свого, представники ФСБ під тиском змусили наших співгромадян погодитися на конфіденційне співробітництво. Подальші інструкції від російських кураторів харків’яни мали отримувати телефоном.

Після повернення в Україну чоловіки відразу звернулися до правоохоронців та надали свідчення щодо обставин їх вербування спецслужбами РФ.

“Такі випадки не є поодинокими й фіксуються також на тимчасово окупованих територіях України”, — зазначають в СБУ.



Інший схожий випадок трапився на Луганщині. Там співробітники СБУ попередили втягнення українця у злочинну діяльність на користь бойовиків. Оперативники встановили, що в жовтні 2018 року, напередодні звільнення з одного з виправних закладів регіону, мешканець Лисичанська був завербований так званим “МҐБ ДНР”.

За допомогою методів психологічного тиску, бойовики змусили його погодитися на співпрацю.

Чоловік мав зібрати та передати терористам інформацію про дислокацію й переміщення підрозділів ЗСУ та діяльність правоохоронних структур, а потім вчинити диверсію в Лисичанську.



Його шантажували, погрожуючи завдати шкоди вагітній дружині. Проте, виконати доручення бойовиків чоловік не встиг, оскільки став об’єктом уваги української спецслужби.

Зараз він надає свідчення стосовно обставин його вербування та поставлених завдань.

Головна світлина: novynarnia.com.

iconНАШІ в Росії

НАШІ в світі у Facebook iconНАШІ в світі в Telegram НАШІ в світі в Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *