Вт. Бер 19th, 2024

Хорватське телебачення “подарувало” Крим Росії

На першому каналі Хорватського телебачення показали карту країн Центральноєвропейської ініціативи, на якій Україну зображено без Криму. Сюжет було присвячено хорватському головуванню у Центральноєвропейській ініціативі, повідомляє Український Простір.

За припущенням журналістів, зображення редактори програми могли взяти з Вікіпедії – саме там карта України виконана без Криму.



Посольство України в Республіці Хорватія звернулося з листом до редакції ХРТ, вказавши на неприпустимість такого викривлення інформації й вимагаючи публічного вибачення.

“Ми переконані, що провідний хорватський телеканал не може діяти всупереч офіційній позиції хорватського уряду, який безумовно підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, та консолідованій позиції ЄС, ООН та інших міжнародних організацій щодо невизнання насильницького приєднання Криму до Російської Федерації”, – сказано в листі посольства.



Центральноєвропейська ініціатива – це регіональне угруповання країн Центральної та Східної Європи, діяльність якої спрямована на багатосторонню співпрацю в політичній, соціально-економічній, науковій і культурній сферах та сприяння стабільності й безпеці в регіоні. До складу ЦЄІ входять Албанія, Австрія, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чеська Республіка, Угорщина, Італія, Македонія, Молдова, Польща, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Чорногорія, Україна. Виконавчий секретаріат ЦЄІ розташований в Трієсті (Італія).

Головна світлина: prostir.co.ua.

iconНАШІ в Хорватії

НАШІ в світі у Facebook iconНАШІ в світі в Telegram НАШІ в світі в Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *