Чт. Бер 28th, 2024

Українці Швейцарії підтримали спортсменів із Херсонщини (ВІДЕО)

Херсонські спортсмени, учасники Міжнародних змагань “Спеціальна олімпіада” Олександр Хорунжак і Максим Ботєв у подарунок отримали два комплекти для гри “Бочча”. Презент хлопцям надіслала українська діаспора у Швейцарії, пише Суспільне.Херсон.

Мати і тренерка Олександра Хорунжака Любов показує подарунок. Жінка говорить, що про такий комплект мріє кожен спортсмен-боччист:

“Цей  комплект достатньо дорогий. Його вартість, я дивилася в Інтернеті, – 5-7 тисяч. Ми не в змозі купити цей комплект. Вдячні українській діаспорі”.

Сьогодні хлопці тестують м’ячі. Грою задоволені.



Подарунок хлопці отримали від українців, які проживають у Швейцарії. Рік тому Сашко і Максим там представляли Україну на одному з турнірів. У ньому брали участь представники дев’яти країн світу. Херсонці посіли перше місце. Коли українці у Швейцарії дізналися, що в Херсоні нічим грати, то пообіцяли вислати хлопцям комплекти, говорить Любов. І 21-го березня, у День людей з синдромом Дауна, жінка отримала повідомлення, що подарунок в дорозі.

“Керамічних таких комплектів у Херсоні немає. Є тільки у Сашка і у Максима. Потім передамо в спортивну юнацьку школу. І я, і хлопці зможуть провести майстер-клас. І я можу бути тренером”, – каже Любов Хорунжак, матір Олександра Хорунжака. 

Ольга Ляшенко, Володимир Чепинога, Суспільне.Херсон.

iconНАШІ в Швейцарії

НАШІ в світі на Facebook iconНАШІ в світі в Telegram НАШІ в світі в Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *