Пт. Бер 29th, 2024

З російського полону звільнили двох українських прикордонників

Викрадених у жовтні 2017 року Федеральною службою безпеки РФ двох українських прикордонників повернули в Україну. Про це в сесійній залі Верховної Ради повідомила перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко, повідомляє портал “НАШІ” з посиланням на УНІАН.

За словами нардепки, Служба безпеки України та Державна прикордонна служба України доповіли президенту України, що Богдан Марцонь та Ігор Дзюбак повернулися в Україну.

Геращенко привітала сім’ї заручників.

“Дорогі Ігор і Богдан, ми щасливі, що через кілька годин ви будете в Києві”, – сказала вона.

Повідомляється, що й президент України Петро Порошенко привітав звільнення з російського полону українських прикордонників Богдана Марцоня і Ігоря Дзюбака.

“Як і обіцяв на прес-конференції, ще двоє українців звільнені з полону. Це наші прикордонники Богдан Марцонь таІгор Дзюбак. Агресори викрали їх в Сумській області 3 жовтня минулого року. Хлопці, ласкаво просимо додому”, – написав Порошенко.

Світлина: unian.net

Обмін відбувся близько 11:00 на нейтральній території поблизу пункту пропуску “Гоптівка” на українсько-російському кордоні. Російській стороні віддали затриманих 30 червня 2017 року на Херсонщині співробітників ФСБ РФ Володимира Кузнєцова і Аскара Кулуба.

Зустрів прикордонників голова Держприкордонслужби Петро Цигикал. Він також по спецзв’язку доповів президенту про завершення процесу обміну.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України заявила про зникнення 3 жовтня 2017 року двох військовослужбовців під час моніторингу кордону в Сумській області. У той же час російські ЗМІ оприлюднили інформацію про затримання представниками прикордонного управління ФСБ РФ двох порушників, які назвалися прикордонниками Сумського загону.

12 жовтня стало відомо, що російська ФСБ звинуватила українських прикордонників в нібито незаконному перетині кордону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *