Пт. Бер 29th, 2024

Шевченко об’єднує: дипломати зачитали “Заповіт” різними мовами світу (ВІДЕО)

Надзвичайні та Повноважні посли іноземних держав взяли участь у відеофлешмобі “Тарас Шевченко. Заповіт єднає світ”, присвяченому 204-й річниці з Дня народження видатного українського поета, пише портал “НАШІ” з посиланням на UAМодна.

Відеоролик, у якому дипломати читають найвідоміший вірш Шевченка, записали в рамках щорічного Міжнародного культурно-мистецького проекту “Нас єднає Шевченкове слово”, організаторами якого є Міжнародний Фонд культурного співробітництва та Київський національний університет культури і мистецтв.

Відео: Міжнародний Фонд культурного співробітництва

На відео, відзнятому в Національному музеї Тараса Шевченка, “Заповіт” звучить польською, грузинською, англійською, болгарською, французькою, казахською та румунською мовами. Поезію читають відповідно Надзвичайні та Повноважні посли іноземних держав в Україні: Ян Пєкло (Польща), Гела Думбадзе (Грузія),  Красімір Мінчев (Болгарія), Руслан Болбочан (Молдова), Вакар Ахмад (тимчасово повірений Пакистану), Арнур Танбай (заступник посла Казахстану) та Президент Африканської Ради в Україні Діалло Ісса Садіо.

Дипломати прочитали вірш і українською мовою. Українську версію відеофлешмобу відкриває за завершує Перший Президент України Леонід Кравчук. Також до декламації долучилися Голова Міжнародного Фонду культурного співробітництва Влада Литовченко, Генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус та завідуюча кафедрою міжнародних відносин КНУКіМ Інна Костиря.

Відеофлешмоб вже широко підхопили у сомережах, студенти записують на відео своє декламування “Заповіту” іноземними мовами і викладають на сторінках з хештегами #тарасшевченко та #заповітєднаєсвіт.

Наш канал у Telegram: t.me/nashisvit; наша сторінка у Facebook: facebook.com/nashisvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *