Чт. Бер 28th, 2024

Книга про Голодомор в Україні отримала престижну міжнародну премію

Лауреатка Пулітцерівської премії Енн Епплбаум отримала премію Гелбера за книжку “Червоний голод: війна Сталіна проти України”, повідомляє ЛітÁкцент.

“Червоний голод” Енн Епплбаум – це захоплива історія про голод в Україні. Ця прекрасно написана книжка говорить про одну з найважливіших глобальних проблем. Сьогодні голод має не лише природні причини, він також є результатом навмисного відбору, який впроваджується лідерами держав. Тож цю книжку мають прочитати всі”, – заявив голова журі Дженніс Штайн.

Відзначимо, що премію Гелбера засновано канадським дипломатом Лайонелом Гелбером 1989 року. Її присуджують за найкращу книжку англійською мовою, яка торкається питань міжнародної політики та поглиблює публічну дискусію з важливих міжнародних питань.

Енн Епплбаум – оглядачка журналу “The Washington Post”, професорка Лондонської школи економіки. Авторка книжок “Залізна завіса” та “ГУЛАГ”. Лауреатка премії “Кундлі”, фіналістка премії “Лайонель Гелбер” та нагороди “Національна книжка”, а також лауреатка Пулітцерівської премії в галузі загальної художньої літератури та фіналістка за трьома іншими головними призами. Мешкає у Польщі разом із чоловіком Радеком Сікорським, польським політиком, та трьома дітьми.

Наш канал у Telegram: t.me/nashisvit; наша сторінка у Facebook: facebook.com/nashisvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *