Чт. Бер 28th, 2024

У Німеччині відбудеться найбільший в історії український фестиваль

У Німеччині відбудеться масштабний український фестиваль “Борщик в глиняному горщику”, повідомляє портал “НАШІ” з посиланням на сторінку заходу у Facebook. Захід триватиме три дні у період 22-24 червня цього року.

Мета фестивалю – показати багатогранність української культури, різноманіття етнографічних груп та національностей, багатство традицій, ознайомити німецьких громадян з величезним вкладом українців у розвиток світової науки і техніки, культури та спорту”, – заявляють організатори фестивалю.

Також за мету фестивалю організатори взяли показ різноманітності та чисельності українських спільнот в Німеччині та загалом Європі, а також поширення інформації про Україну.

Відзначимо, що за своєю масштабністю цей фестиваль має стати першим у Німеччині. Тож заплануйте свою поїздку на 22-24 червня до міста Ганенбах, земля Райнланд-Пфальц.

У програмі фестивалю заплановані виступи танцювальних та вокальних колективів, модні покази українського традиційного вбрання, театральні постановки, виставки українських художників, ікон, вишитих рушників, літературні дискусії та навіть виставка українського автопрому!

Світлина: facebook.com/events/569304080094868

До слова, гості фестивалю зможуть взяти участь в різноманітних майстер-класах із іконописання, Петриківського розпису, виготовлення виробів із глини, плетіння ляльок-мотанок, приготування українських традиційних страв тощо.

Також гості фестивалю матимуть змогу взяти участь в різноманітних конкурсах.

Серед почесних гостей заходу будуть музикант та художник Юрій Журавель, письменник Богдан Коломійчук, мисткиня Леся Котюк, видавець та літературний редактор Вікторія Михайлова та інші.

Усі питання щодо фестивалю можна поставити за електронною адресою: irynadenys@gmail.com або за телефонами +49 170 599 24 35, (06752) 72 02 32 (Ірина Денис) . В Україні контактною особою є Оксана Денис, з якою можна зв’язатися за телефоном (067) 673 46 44.

Ілля КОНТІШЕВ, НАШІ в світі

Читайте нас у Telegram: t.me/nashisvit; у Facebook: facebook.com/nashisvit; у Twitter: twitter.com/Nashsvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *