Чт. Бер 28th, 2024

Українка розповіла про особливості життя в Бразилії

Щоб влаштуватися на роботу у Бразилії, іноземцям потрібно надати посвідку про постійне проживання в країні. Без нього трудова книжка не дійсна. Крім того, майже у всіх фірмах вимагають довідку про несудимість. Деякі роботодавці хочуть отримати ще й довідку про щеплення. Документ з України не підійде, уколи доведеться робити заново у місцевих лікарів, пише Gazeta.ua.

Також через високі податки деякі фірми роблять певні махінації: на папері вказують одну зарплатню, а виплачують іншу. Однак таким займаються лише дрібні фірми, за великими слідкують фіскальні служби. Про це розповідає Наталія із Дніпра, яка вісім років мешкає у Бразилії.

“Якщо ти не платиш податок, то, звичайно ж, у першій інстанції нічого з тобою не трапиться. Але в наступних блокують усі твої заощадження, можуть заблокувати рахунок в банку, нерухомість, машину тощо. Частина податків нараховується в пенсійний фонд, а частина – на гарантійний рахунок. Із нього можна буде зняти гроші в разі звільнення, виходу на пенсію або придбання нерухомості” , – розповідає Наталя.

Щоб іноземцям зняти житло, окрім договору на оренду потрібно мати поручителя. Це має бути місцевий мешканець із власним житлом та відсутніми кредитами. Існує ще один вихід — договір про страхування, який включає в себе три наперед проплачених за оренду житла місяці. Найдешевша квартира — це $200 на місяць. Дешевше можна винайняти хіба десь за містом.

“Бразильці — дуже святковий та веселий народ. Дуже люблять ходити в гості. Але завжди запізнюються. Якщо хочу влаштувати вечірку на 17 вечора, то гостей запрошую на 2 години раніше. Тоді вони приходять вчасно. Також тут не заведено організовувати вечірки самостійно. Усі гості приходять зі своєю їжею, або порівну скидаються грошима разом із господарями свята. Якщо запрошують на день народження у бар чи ресторан, кожен з гостей приходить і платить сям за себе. Це вважається нормальним” – ділиться досвідом українка.

Нас можна знайти у Telegram: t.me/nashisvit; Facebook: facebook.com/nashisvit; Twitter: twitter.com/Nashsvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *