Пт. Бер 29th, 2024

У Чехії спостерігається значний брак робочої сили

Міністерство праці та соціальних справ Чеської Республіки готує програму, яка дозволить значно прискорити працевлаштування українців. Про це 21 травня заявила міністерка Ярослава Нємцова, пише LB.ua.

У Чехії зараз кількість вільних робочих місць досягла рекордного значення, кількість вакансій перевищує 260 тисяч місць, каже міністерка. Це перш за все медичні сестри та працівники соціальної сфери, а також робітники середньої технічної кваліфікації та будівельники.



До слова, міністерка Ярослава Нємцова минулого тижня відвідала Україну, зокрема, посольство Чехії в Україні, а також генеральне консульство у Львові, щоб домовитися про спрощення та прискорення процедури оформлення дозволу на роботу. Зокрема, передбачається збільшення кількості робочої сили з України з правом працевлаштування на два роки до 19,6 тисяч осіб.

Нагадаємо, що за офіційною статистикою в Чехії працює 374 тисяч іноземців, з них 280 тисяч – громадяни Євросоюзу, 94 тисячі – громадяни з інших країн Європи та Азії. Українці з цієї кількості становлять близько 70 тисяч.

Нас можна знайти у Facebook: facebook.com/nashisvit; Telegram: t.me/nashisvit; Twitter: twitter.com/Nashsvit; VK.com: vk.com/nashisvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *