Чт. Бер 28th, 2024

Український гурт здобув престижну міжнародну нагороду

Український мультиінструментальний колектив ATMASFERA отримав престижну американську премію RoundGlass Music Awards 2018 в номінації “Гурт року”, повідомляє портал “НАШІ” з посиланням на РБК-Україна.

“Для нас отримати нагороду RoundGlass Music Awards – справжня несподіванка. Адже подав заявку на участь наш друг, Віктор Булига, директор Рівненського міжнародного кінофестивалю “Місто Мрії” нас не попередивши…” – кажуть учасники гурту.

Але найбільше музикантів здивувала концепція премії.

“Ця нагорода відзначає не тільки музику, а й месенджі, які ця музика транслює всесвіту. Премія об’єднує музикантів навколо проблеми екологічної та духовної свідомості людства. А це саме той напрямок, в якому ми сьогодні працюємо. І отримати звання “Гурт року” – це невеличкий маячок зверху, що ми рухаємось у правильному напрямку”, – зазначають музиканти.

Варто відзначити, що на розгляд журі премії було представлено кліп ATMASFERА “In the Depth” (“На глибині”), знятий в Норвегії та в українських Карпатах 2016 року. Ця композиція також стала саундтреком до документального фільму про події в зоні АТО “Одесити на Донбасі” режисера Олександра Авщарова.

Всі світлини: styler.rbc.ua

“Пісня “На глибині” народилась досить несподівано і завдяки чарівному інструменту – арфі, яку ми привезли з Норвегії. Сингл передає наші сокровенні прагнення до світу, в якому нас не будуть роз’єднувати кілометри доріг, мова, колір шкіри. Світу, в якому навіть політика та дипломатія відходять на інший план, світу, який існує у кожного з нас там, на глибині”, – коментують музиканти.

Додамо, що у номінації “Пісня року” на RoundGlass Music Awards 2018 перемогла композиція “Now the Time Has Come” з репертуару колективу легендарного барабанщика The Beatles Ringo Starr & Friends, а кращим відео став кліп Jessica Kelly “Little Thing”.

Відео: MusicVideoUA.

Примітка:

ATMASFERA творить музику в жанрі world- та indie-yoga music. У своїй музиці українці поєднують інструменти з усього світу, етнічні мотиви з сучасним звучанням, а мова більшості пісень – це санскрит і тексти давніх мантр. Творчість групи зосереджена навколо внутрішнього світу людини, її глибинних переживань і почуттів. Останнім часом групу можна частіше почути на зарубіжних концертних майданчиках, ніж в Україні. Але вже зараз музиканти готуються до українського туру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *