Пт. Бер 29th, 2024

Андрій Богданов забиває і стає володарем Суперкубку Польщі

28-річний український півзахисник Андрій Богданов став володарем Суперкубку Польщі, допомігши “Арці Ґдині” здобути перемогу в протистоянні з “Леґією” з Варшави, повідомляє портал “НАШІ в світі”.

Варто зазначити, що ще у старті матчу українець випадково став антигероєм “Арки”, на 2-й хвилині записавши на себе автогол. Богданов, намагаючись перехопити гостру прострільну передачу в штрафний майданчик у виконанні Марко Вешовіча, зрізав м’яч у власні ворота. Голкіпер на той час вже був відіграний, тож врятувати ситуацію не зміг. 1:0



Номінальні господарі поля (“Леґія”) тримали ініціативу в своїх руках (чи то пак, – ногах) протягом усього матчу. Тож клубу українця лишалося лише покладатися на стандарти та контратаки. Під час однієї з таких на 19-й хвилині Адам Марціняк лишився сам на лівому фланзі атаки й зміг точно навісити у штрафний майданчик “Леґії”, де сферу неймовірним ударом з льоту відправив у ворота Лука Зарандія. 1:1.

Здавалося, ситуацію вирівняно й у “Арки” з’явився шанс вирівняти гру. Проте номінальні господарі не послаблювали тиск на ворота супротивника й таки на 30-й хвилині дотисли. Після розіграшу кутового у виконанні Кшиштофа Манчіньські ворота “Арки” потужним ударом з-за меж штрафного майданчику вразив Кріс Філіппс. 2:1.



Та статус-кво відновили доволі швидко. Вже на 38-й хвилині надточним ударом зі штрафного відзначився Андрій Богданов, виправивши таким чином свою помилку на старті матчу. Після потужного пострілу українця м’яч ковзнув по поперечці й залетів у ворота. 2:2.

Номінальні гості вирішили не відкладати вирішення ситуації на другий тайм, і вже на 45+3-й хвилині вийшли уперед. Простір з правого флангу атаки від Даміана Збозєня знайшов у штрафному майданчику ногу Міхала Яноти, який надзвичайним ударом з лету зловив голкіпера на протиході й відправив круглого під дальню стійку воріт. 2:3.

https://youtu.be/JnkDCQ1cFHE

Відео: MatizCompilation

Саме з таким рахунком й закінчився матч за Суперкубок Польщі, в якому Андрій Богданов відіграв 78 хвилин.

Зазначимо, що до “Арки Ґдиня” українець перейшов на початку 2018 року на правах вільного агента, покинувши попередньо стан донецького “Олімпіка”. Гол у Суперкубку Польщі став для українця другим у польській команді, до цього він одного разу відзначився в матчі Екстракляси. І, що найцікавіше, – тоді Андрій також вразив ворота варшавської “Леґії”.

Ілля КОНТІШЕВ, головний редактор порталу “НАШІ в світі”

Більше про новини української громади у Польщі читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в Польщі”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest; VK; OK.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *