Пт. Бер 29th, 2024

Вперше в історії українця призначили на посаду заступника керівника Генштабу Канади

Заступником керівника Штабу оборони Канади призначено етнічного українця, генерал-лейтенанта Пола (Павла) Винника, повідомляє Цензор.НЕТ.

Відповідну інформацію оприлюднили 16 липня в Міністерстві оборони Канади.

Світлина: baltalife.org

Зазначимо, що до підвищення генерал Винник протягом двох років командував Сухопутними військами Канади, а до того – очолював воєнну розвідку країни. За останні кілька років він кілька разів відвідував Україну, побувавши, зокрема, в селі Поздимир на Львівщині, звідки походить його дідусь.



За освітою Пол Винник – військовий інженер, служить у Збройних силах Канади із 1981 року. 2009-го року Винник брав участь у війні в Афганістані в складі Багатонаціонального командування безпеки як помічник командувача, відповідального за формування афганського міністерства оборони та національної армії.

Призначення Винника заступником начальника Штабу оборони є найвищим досягненням українських канадців у Збройних силах Канади. Він також є єдиним українцем, який командував Сухопутними військами. Водночас щонайменше три члени української громади отримували найстарше генеральське звання у канадських ВПС.



Більше про новини української громади в Канаді читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в Канаді”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest; VK; OK.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *