Пт. Бер 29th, 2024

Українську книгу визнали однією з найкращих в Європі

Книга “Тореадори з Васюківки” українського дитячого письменника Всеволода Нестайка потрапила до списку найкращих дитячих книг Європи, повідомляє портал “НАШІ” з посиланням на УКРІНФОРМ.

Літературний рейтинг склали за сприяння навчальної програми Європейської комісії eTwinning.

Так, учителі з Болгарії, Польщі, Потругалії, Іспанії, Чехії, Греції та Литви спочатку обрали по найкращій книзі в кожній європейській країні. Потім, як результат, створили мапу найпопулярніших дитячих книжок у Європі.

ukrinform.ua

Наприклад, у Великій Британії такою книгою назвали “Гаррі Поттера та філософський камінь” Джоан Роулінг, у Франції – “Маленького принця” Антуана де Сент-Екзюпері, у Швеції – “Пеппі Довгапанчоху” Астрід Ліндґрен, а в Італії – “Пригоди Піноккіо” Карло Коллоді.

Як відомо, “Тореадори з Васюківки” – пригодницька повість українського письменника Всеволода Нестайка, написана у 1963–1970 роках. Вперше видавалася у 1970-х роках видавництвами “Веселка” та “Школа”. Книгу перекладено близько 20 іноземними мовами й внесено до списку Андерсена (міжнародна премія, яку вручають найкращим дитячим письменникам).

eTwinning – навчальна програма Європейської Комісії, започаткована 2005 року з метою розвитку співпраці європейських шкіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *