Вт. Бер 19th, 2024

Поляки не вважають українців загрозою й згідні платити їм більше (ОПИТУВАННЯ)

У Польщі провели нове опитування щодо ставлення місцевих роботодавців та працівників до трудових мігрантів з України. Як показують результати, лишень 11% поляків вважають, що українці забирають у них робочі місця, пише Znaj.ua.

Крім того, 24% польських роботодавців повідомляють, що згодні видавати гроші “на руки” працівникам з України більше, ніж полякам. Раніше подібна готовність відзначалася лише у 16%.

Фахівці зазначають, що причина полягає в тому, що працівників з такою кваліфікацією складно відшукати.

“Вже протягом деякого часу винагорода поляків і українців схожа. Часи, коли працівники з України отримували менше, швидко закінчилися і пройшли”, – повідомляє голова “Personnel Service” Кшиштоф Іґльот.



До того ж, він зазначає, що роботодавці не проти пропонувати додаткові більш привабливі умови для українських робітників, наприклад, житло, доступ до інтернету, машину до роботи.

38% польських працівників вважають, що наплив українців не дає вирости зарплатам в Польщі, а 58% респондентів – що українці в цьому не винні. 42% польських працівників позитивно ставляться до мешканців нашої країни, які їдуть працювати до Польщі. Ще 44% налаштовані нейтрально і лише 11% опитаних ставляться з негативом до гостей країни.



Нагадаємо, раніше портал “НАШІ в світі” писав про те, що в Польщі зросли зарплати.

Більше про новини української громади в Польщі читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в Польщі”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *