Чт. Бер 28th, 2024

Довічне для українця: У Польщі нашого співвітчизника засудили за вбивство спортсмена

Окружний суд Любліна засудив до довічного ув’язнення громадянина України Сергія В., який минулого року вбив голкіпера футбольної команди KS Garbarnia Kurów 32-річного Ґжеґожа Кійовськєго, повідомляє портал “Наша Польща”.

Українець зізнався в скоєному одразу ж після затримання, щоправда, згодом змінив свідчення й намагався переконати слідчих, що діяв у межах самооборони.

Світлина: nashapolsha.com.ua

Вбивство польського футболіста сталось у ніч з 16 на 17 вересня минулого року. Тіло Ґжеґожа Кійовськєго з кількома десятками ножових поранень знайшов вранці перехожий. Слідчі встановили, що до убивства причетний 37-річний українець, який на той час проживав на території села Курів і працював в одному з місцевих фермерських господарств.

З’ясувалося, що у ніч убивства обоє чоловіків відпочивали в одному з барів Курова. Українець зізнався, що йому сподобалась барменка й він робив їй компліменти, що не припало до смаку жінці. Тоді між обома чоловіками спалахнула сварка.



Близько 4:00 ночі Ґжеґож Кійовськєй вийшов з бару і пішов додому. Сергій В. пішов слідом за ним. На одній з вулиць українець напав на свою жертву, завдав йому кілька десятків ударів ножем, а потім вкрав його гаманець і банківську картку. Згодом він сплатив нею 500 злотих.

Після злочину Сергій намагався втекти до України. Поліція затримала його за декілька кілометрів від пункту перетину в Дорогуську.

Українець зізнався в убивстві, пояснивши, що на цей вчинок його підштовхнула образа від поляка та те, що він вихопив ножа.



Убитий чоловік був відомим у Курові спортсменом, голкіпером місцевого футбольного клубу KS Garbarnia.

Більше про новини української громади в Польщі читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в Польщі”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *