Чт. Бер 28th, 2024

Бранця Кремля Сенцова висунули на здобуття премії імені Сахарова

Кандидатуру незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова внесено до попереднього переліку кандидатів на здобуття премії Європарламенту імені Андрєя Сахарова “За свободу думки” за 2018 рік, повідомляє LB.ua.

У четвер у Брюсселі на спільному засіданні комітету Європарламенту із закордонних справ й розвитку та підкомітету з прав людини відбулася презентація кандидатур на здобуття премії Сахарова. Найбільша політична фракція Європарламенту – Європейська народна партія – висунула українця Олега Сенцова своїм кандидатом на цю нагороду.

Світлина: lb.ua

Загалом фракціями та групами депутатів Європарламенту 2018 року було запропоновано висунути на премію імені Андрєя Сахарова вісім осіб та неурядових організацій, які присвятили своє життя та діяльність захисту принципів демократії та фундаментальних прав у світі. Після обговорення всі пропозиції увійшли до попереднього переліку.

Трьох фіналістів буде визначено шляхом голосування на аналогічному спільному засіданні комітету й підкомітету 9 жовтня за підсумком презентації кандидатур.



Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера Олега Сенцова, затриманого в Криму 2014 року, до 20 років колонії суворого режиму нібито “за підготовку теракту”.

14 травня 2018 року Олег оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ. Прохання про помилування Олега Сенцова, надіслане його матір’ю, не було прийняте до розгляду.

18 вересня Верховна Рада України висунула бранця Кремля Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.



Нагадаємо, портал “НАШІ в світі” нещодавно писав, що незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов став почесним громадянином Парижа.

Більше про новини української громади в Росії читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в Росії”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *