Пт. Бер 29th, 2024

США закликали Угорщину не блокувати євроатлантичні прагнення України

Сполучені Штати Америки закликають Угорщину не блокувати засідання комісії Україна – НАТО. Як пише ZIK, про це заявила постійна представниця США в Альянсі Кей Бейлі Гатчінсон у спілкуванні з журналістами.

“Сполучені Штати однозначно підтримують комісію НАТО-Україна. Ми закликали й продовжимо закликати Угорщину не створювати цьому опозицію. Це важливо. Україна є одним із ключових партнерів, союзників, із якими ми працюємо”, – сказала Гатчінсон.



На її думку, саме Росія кидає цьому виклик. Гатчінсон нагадала, що українці брали участь в Євромайдані 2014 року, щоб бути в Європейському союзі та НАТО, а тому США “хочуть зробити все, щоб допомогти їм у цьому прагненні”.

Нагадаємо, що Угорщина блокує зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО через ухвалений Києвом закон про освіту, який набрав чинності 28 вересня 2017 року.

Офіційний Будапешт побачив порушення прав угорської меншини в нормі закону щодо обов’язкового отримання освіти державною мовою. Офіційний Київ ці звинувачення відкидає. 



До слова, нещадовно в стосунках України та Угорщини визрів ще один конфлікт через видачу угорських паспортів українцям, які проживають у закарпатському місті Берегово. Портал “НАШІ в світі” писав про те, що Україна сама видворить угорського консула з Берегово, якщо його не відкличе Угорщина.

Більше про українців в Угорщині можна знайти на сторінці у Facebook “НАШІ в Угорщині”

Читайте нас у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *