Чт. Бер 28th, 2024

“Консула в Берегові має відкликати Угорщина, інакше його діяльність припинить Київ”, – МЗС

Якщо Будапешт не відкличе консула з Берегова, Київ сам припинить його діяльність в Україні. Про це в понеділок повідомила речниця українського МЗС Мар’яна Беца, пише Закарпаття онлайн.

“Українська позиція завжди була послідовною і чіткою. Українська сторона сама запропонувала угорській відкликати консула в Берегові в зв’язку з порушенням ним Віденської конвенції про консульські зносини і законодавства України. Якщо вони не відкличуть, то ми самі приймемо рішення про те, що він повинен покинути територію України і припинити діяльність в Україні”, – сказала Беца



Раніше в українських ЗМІ з’явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Берегові Закарпатської області, а також відповідне відео з прийняттям присяги.

Після прийняття присяги, в якому громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною і зобов’язуються служити їй, співробітники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

Відео: Konstantin 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив це питання з головою угорського зовнішньополітичного відомства Петером Сійярто на полях Генасамблеї ООН в США. За словами Клімкіна, вони детально обговорили те, що відбувається в угорському консульстві в Берегові, але Сійярто не погодився з позицією Києва щодо порушень з боку консула.

У неділю, 30 вересня, прес-секретар угорського МЗС заявив, що Угорщина не планує відкликати свого генерального консула або консула в населеному пункті Берегове, незважаючи на рекомендації України.

Більше про українців в Угорщині можна знайти на сторінці у Facebook “НАШІ в Угорщині”

Читайте нас у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest; VK; OK.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *