Чт. Бер 28th, 2024

Ліга Чемпіонів: Коноплянка допоміг “Шальке” обіграти “Локомотив”

Німецький футбольний клуб “Шальке” Гельзенкірхен  на виїзді 3 жовтня зустрівся з російським “Локомотивом” в рамках 2 туру групового раунду Ліги чемпіонів й завдяки асисту українця Коноплянки здобув мінімальну перемогу, повідомляє портал “НАШІ в світі” з посиланням на “Футбол 24”.

Зазначимо, що у першому турі групового етапу “Локомотив” поступився турецькому “Галатасараю”, а “Шальке” розписав нічию з “Порту”. Німецька команда приїхала в Москву зарядженою на перемогу, адже початок сезону в підопічних Доменіко Тедеско вийшов провальним. “Кнаппен” в останніх матчах перейшли на гру з 4 захисниками – така ж схема була і сьогодні. Євген Коноплянка вийшов у старті на лівому фланзі атаки.



На перших хвилинах ініціативою заволодів “Локомотив” – російська команда контролювала м’яч, але особливої небезпеки біля воріт гостей не створювала. “Шальке” з часом вирівняв ситуацію та почав відповідати своїми уколами. Попереду пасів шукав Брель Емболо, але з ним щільно діяв екс-капітан “кнаппен” Бенедікт Гьоведес. Активніше працював лівий фланг гельзенкірхенців, де прекрасно підключався для подач фулбек Гамза Менділь.

Допомагав йому і Євген Коноплянка, який у цьому поєдинку намагався не перетримувати м’яч у себе, що позначалося на точності передач, хоча деякі з них дійсно йшли на загострення. Опоненти дрібними фолами позбавили українця можливості йти у дриблінг. Головний доробок Євгена до перерви – дуже неточний дальній удар та кілька легеньких подач.

У другій половині першого тайму “Локомотив” знову почав підтискати суперника. На 27-й хвилині виник перший реальний шанс забити у цій грі. Після помилки захисників “Шальке” з вигідної позиції бив Дмітрій Барінов – врятував Ральф Ферманн, добивання Бріна Ідлову заблокували. У німців майже нічого не виходило в атаці, а от “Локомотив” користувався подарунками суперників.



Наприкінці тайму обороні гостей довелося кидатися під постріл Алєксєя Міранчука, а потім сподіватися, що у Бенедікта Гьоведеса не вийде удар через себе. На протилежному кінці поля на ударну позицію двічі безуспішно виходив Марк Ут. Загалом майже рівна гра до перерви.

Після відпочинку вже “Шальке” виглядав краще. Стовідсоткових гольових моментів у гельзенкірхенців довго не було, але обороні “Локомотива” довелося працювати значно більше. Покращення гри “Шальке” в атаці можна пояснити замінами Доменіко Тедеско. Перспективний простріл виконав Даніель Каліджурі, пробив у руки голкіперу після фірмового зміщення в центр Євген Коноплянка, а удари Набіля Бенталеба та Саліфа Сане виявилися неточними.

Героєм зустрічі міг стати Марк Ут. Спершу він вийшов на побачення з Ґільєрме, однак переграти воротаря господарів у ближньому бою не зумів, а згодом м’яч після його пострілу пройшов поруч зі стійкою воріт Локомотива. До фінального свистка Шальке продовжував активніше йти вперед, але всі подачі до штрафного майданчика “знімали” захисники та голкіпер.



І все ж на останніх хвилинах “кобальтові” вирвали перемогу зусиллями двох найактивніших гравців матчу. Євген Коноплянка відмінно навісив з кутового, а Вестон Маккені виграв верхову боротьбу і головою забив єдиний вирішальний гол. Завдяки результативній передачі українського вінґера “Шальке” обіграв на виїзді “Локомотив”.

Відео: sporttube.com

Після двох матчів “Шальке” з 4 очками став лідером групи D, а “Локомотив” опустився на останнє місце – 0 залікових балів.

Більше про новини української громади в Німеччині читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в Німеччині”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *