Пт. Бер 29th, 2024

У крові водія, який в Польщі розбив автобус з українцями, виявили психотропні речовини

Водій українського автобуса, який у серпні злетів з дороги у прірву поблизу Лещави Долішньої у Підкарпатському воєводстві Польщі, внаслідок чого загинуло троє людей, а ще понад 50 потрапили до лікарні, керував транспортним засобом, перебуваючи під впливом психотропних речовин. Відповідну інформацію оприлюднили кримінальні експерти, повідомляє ZIK.

За даними польських ЗМІ, у крові водія виявили сліди психотропних речовин.

Світлина: zik.ua

“Це означає, що концентрація, коли він почав рух за вісім годин до аварії, могла бути вищою”, – зазначає один з експертів.

Як підкреслюють місцеві ЗМІ, від думки експертів буде залежати, чи водієві висунуть розширені звинувачення у тому, що він навмисно спричинив ДТП під час руху керуючи транспортним засобом під впливом психотропних речовин.

Прокуратура також отримала технічний звіт щодо стану автобуса.



Також зазначається, що водій автобуса стверджував, нібито в автобуса не спрацювали гальма і він нічого не міг зробити. Однак експерти виключають цю версію. На їхню думку, в момент аварії всі автобусні системи, включаючи гальма, були у робочому стані.

Експерти також підтвердили, що автобус рухався із швидкістю 75 км/год, і тому не зміг загальмувати.

Нагадаємо, 17 серпня близько 23:00 у Польщі між містами Перемишль і Сянок автобус із українськими туристами потрапив у ДТП. У результаті аварії троє людей загинуло, а 51 особа потрапила до лікарні. Водія автобуса, що злетів у прірву, затримали. 

Більше про новини української громади в Польщі читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в Польщі”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *