Пт. Бер 29th, 2024

Донька Сущенка розповіла про зустріч із батьком (ФОТО)

Донька та дружина незаконно засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка у четвер, 4 жовтня, відвідали його у СІЗО “Лефортово”. Про це Юлія Сущенко розповіла Укрінформу.

“Це було емоційно найважче побачення. Не бачила батька 8 місяців, він дуже змінився, погано виглядає – постарішав, дуже схуд, став наче меншим, одяг на ньому висить. Наче не він взагалі. Боляче було дивитися на нього. Від побаченого ми з мамою просто не могли стриматися і розплакалися. Хіба людина на такі муки заслуговує?”, – розповіла вона.

Світлина: ukrinform.ua

За словами Юлії Сущенко, побачення тривало близько години й відбувалося за склом, спілкувалися родичі із ув’язненим телефоном. Так було й у попередні рази. Жінка також повідомила, що 11-річний син Романа Сущенка на побачення не поїхав.

Юлія розповідає, що наразі Роман Сущенко не має інформації щодо того, коли та куди його етапують.

До слова, сьогодні, 5 жовтня, о 14:30 в агентстві Укрінформ (зала 1) відбудеться відкриття виставки малюнків незаконного затриманого в РФ і засудженого за надуманим обвинуваченням до 12 років ув’язнення власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.



Нагадаємо, що українського журналіста Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Московський міський суд 4 червня засудив Сущенка до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд Росії визнав вирок законним.

Більше про новини української громади в Росії читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в Росії”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *