Пт. Бер 29th, 2024

Футбольний підсумок неділі: як відіграли українці за кордоном (ВІДЕО)

Неділя традиційно наповнена футбольними подіями та цікавими матчами. Тож не дивно, що й українці, які грають у закордонних клубах, змогли потішити своїх вболівальників яскравими виступами, голами та якісною грою. Портал “НАШІ в світі” продовжує аналізувати гру наших співвітчизників у закордонних клубах.



Голи

Бельгія

У матчі 10-го туру Вищої ліги Бельгії між ФК “Ґент” та ФК “Ґенк” результативним ударом відзначився 25-річний український півзахисник гостей Руслан Малиновський. На 67-й хвилині після пасу Алехандро Посуело українець потужним ударом з-за меж штрафного майданчику розстріляв ворота господарів.

Загальний рахунок матчу склав 1:5 на користь “Ґенку”.

Для Малиновського гол у ворота “Ґенту” став п’ятим в дев’яти матчах поточного розіграшу Вищої ліги Бельгії.

Руслан провів на полі всі 90 хвилин матчу. Зазначимо, що в стані супротивників йому протистояли співвітчизники Ігор Пластун, який відіграв увесь матч, та Роман Яремчук, який вийшов на поле на 66-й хвилині.

Відео: Sport Fan Ukraine 

Голи:

38′ – Ділан Бронн; 17′ – Мбвана Самата, 18′ – Джозеф Пейнтсіл, 27′ – Діамерсі Ндонґала, 67′ – Руслан Малиновський, 73′ – Джозеф Пейнтсіл.

Попередження:

22′, 42′ – Брехт Деяґере, 49′ – Ґіорґі Чакветадзе, 61′ – Вадіс Одіджа-Офо; -.

Вилучення:

42′ – Брехт Деяґере (перебір жовтих карток); -.



Латвія

У виїзному матчі 24-го туру СинотТип-Ліги Латвії проти ФК “Єлґава” 25-річний український гравець ФК “РФС” Максим Марусич відзначився дублем, чим неабияк потішив вболівальників.

Українець розписався у воротах господарів вже в самому дебюті гри – на 2-й хвилині. Після подачі з кутового й скидки головою від партнера, українець легким, проте точним, ударом спрямував м’яч під дальню стійку.

На 26-й хвилині з пенальті Марусич записав у свій актив дубль, розвівши м’яч та голкіпера по різних кутах. Загалом же гості розгромили “Єлґаву” з рахунком 0:4.

Максим Марусич відіграв усі 90 хвилин матчу і встиг взяти участь у двох наступних голах своєї команди. На 30-й хвилині українець у штрафному майданчику пропустив простріл колеги, за рахунок чого відіграв кількох захисників й лишив Елівелту сам на сам із голкіпером. На 82-й же хвилині Марусич запресингував захисника ФК “Єлґави” й змусив того помилитися, віддавши пас на нападника ФК “РФС”, який спокійно обіграв голкіпера.

Зазначимо, що в цьогорічному розіграші СинотТип-Ліги українець виступив практично у всіх матчах – 23 з 24, забивши при цьому 13 голів та заробивши 4 попередження. Наразі Марусич ділить першу бомбардирську сходинку із гравцем ФК “Вентспілс” Аделеке Акіньємі.

Відео: Futbola Virslīga 

Голи:

-; 2′ – Максим Марусич, 26 – Максим Марусич (пенальті), 30′ – Елівелту Рібейро Дантас, 82′ – Давіс Індранс.

Попередження:

26′ – Наім Шаріфі, 57′ – Владіславс Куракінс, Наім Шаріфі; 78′ – Владіславс Сорокінс, 79′ – Мілан Савіч.

Вилучення:

57′ – Наім Шаріфі (перебір жовтих карток); -.



Туреччина

У домашньому матчі 8-го туру Суперліги Туреччини проти “Трабзонспору” 33-річний український нападник ФК “Акхісар Беледієспор” Євген Селезньов забив єдиний гол своєї команди, який став голом престижу в програшному матчі.

Зазначимо, що українець починав матч на лаві запасних й вийшов на поле лише після перерви – на 46-й хвилині. Гол престижу Євген провів на 77-й хвилині з пенальті, після того, як гравець “Трабзонспору” Бурак Їлмаз зіграв у штрафному майданчику рукою. Потужним ударом українець розвів голкіпера та м’яч по різних кутах воріт.

Матч завершився із загальним рахунком 1:3.

Для українського “Царя” гол у ворота “Трабзонспору” став третім у цьогорічному розіграші, загалом Селезньов встиг зіграти у чотирьох матчах.

Відео: GÜMÜŞHANELİ GENÇ 

Голи:

77′ – Євген Селезньов (пенальті); 35′ – Хосе Соса, 43′ – Бурак Їлмаз (пенальті), 67′ – Філіп Новак.

Попередження:

66′ – Дані Нункеу; 39′ – Зарґо Туре, 77′ – Бурак Їлмаз, 79′ – Жуан Перейра.



Попередження

Грузія

У матчі 28-го туру грузинської Ліги Еровнулі між ФК “Руставі” та “Динамо Тбілісі” 24-річний півзахисник гостей Дмитро Іванісеня записав у свій пасив жовту картку. Попри відносно невдалий виступ українця, його клуб все одно впевнено переміг із рахунком 0:3.

Зазначимо, що Дмитро отримав уже другу поспіль жовту картку в Лізі Еровнулі. Загалом же в його пасиві вже п’ять попереджень у цьогорічному розіграші. З голами скромніше – за 24 матчі українець розписувався у воротах суперників лише тричі.

Відео: FC Dinamo Tbilisi 

Голи:

-; 31′ – Акакі Шулайя, 45+1′, 80′ – Буду Зівзівадзе.

Попередження:

62′ – Ґєорґій Буґулов, 63′, 67′ – Уквубіле Рафаель Чуквурах; 55′ – Ґіорґі Кутсія, 56′ – Дмитро Іванісеня.

Вилучення:

67′ – Уквубіле Рафаель Чуквурах (перебір жовтих карток); -.



У матчі 28-го туру грузинської Ліги Еровнулі між ФК “Діла” та “Торпедо Кутаїсі” попередженням також відзначився наш співвітчизник – 24-річний захисник гостей Олександр Азацький. На відміну від Дмитра Іванісені, для Азацького у дев’яти матчах у цьому сезоні це попередження стало лише другим.

Олександр відіграв у матчі всі 90 хвилин. Рахунок в протистоянні так й не було відкрито.

Найбільше вболівальникам матч запам’ятався завдяки курйозному моменту – на 69-й хвилині арбітр мусив призупинити протистояння через пса, який вибіг на поле. Чотирилапого вболівальника довелося виводити з поля, аби продовжити матч.

Відео: YouTube-GE 

Попередження:

41′ – Томіке Ґріґалашвілі, 43′ – Ґоґіта Ґоґуа; 45′ – Лазар Марін, 68′ – Олександр Азацький.

Вилучення:

34′ – Ґіорґі Ґадрані (пряма червона); 33′ – Мілош Лачни (пряма червона).



Естонія

У матчі 32-го туру Вищої ліги Естонії між ФК “Флора” та “Нимме Калью” попередження у свій пасив записав екс-карпатівець, який нині виступає за “Нимме”, Андрій Маркович. Для українця за 28 матчів, проведених цього сезону, це стала вже п’ята жовта картка.

Протистояння виявилося доволі цікавим та сповненим яскравими та небезпечними моментами. Результат, зафіксований на табло після фінального свистка, становить 2:2. Андрій Маркович відіграв усі 90 хвилин матчу.

Відео: Premium liiga 

Голи:

9′ – Марк Лепік, 34′ – Генрік Пурґ; 32′ – Ліліу, 35′ – Рімо Гунт.

Попередження:

26′ – Мадіс Вігманн, 62′ – Марк Лепік, 64′ – Генрік Пурґ; 60′ – Роберт Кірсс, 75′ – Іґор Субботін, 84′ – Максіміліано Уґґе, 90+6′ – Андрій Маркович.



Литва

У матчі 19 туру Прем’єр-ліги Литви між ФК “Атлантас” та ФК “Жальґіріс” попередження заслужив 20-річний український захисник господарів Руслан Марушка. Зазначимо, що це стала перша жовта картка українця у складі “Атлантасу”.

Окрім Руслана в складі “Атлантасу” в матчі взяли участь ще кілька наших співвітчизників: усі 90 хвилин матчу відіграв 21-річний півзахисник Юрій Тетеренко, а на 88-й хвилині на поле вийшов Богдан Мицик.

Зазначимо, що матч завершився із розгромним для господарів рахунком 1:5.

Відео: A lyga TV 

Голи:

23′ – Тадас Лабукас; 19′, 35′ – Томаш Шимковіч, 45+1′ – Марко Томіч, 48′ – Томаш Малєц, 57′ – Марко Томіч.

Попередження:

38′ – Руслан Марушка, 78′ – Давід Смуґ; -.



Польща

У матчі 11-го туру Прем’єр-ліги Польщі між “Короною” та “Яґеллонією” попередження у свій пасив записав 26-річний капітан гостей Тарас Романчук, який нещодавно здобув польське громадянство.

Для польського півзахисника українського походження ця жовта картка стала вже четвертою за вісім матчів, які він провів на полі поточного сезону. За цей час Романчук встиг забити лише один гол.

Попри велику кількість небезпечних моментів, матч завершився із нічийним рахунком 1:1.

Відео: Matiz

Голи:

54′ – Матей Пучко; 18′ – Арвидас Новіковас.

Попередження:

4′ – Ельдхаджи Папе Джібріль Діав, 39′ – Іван Маркез Альварез, 40′ – Матей Пучко, 87′ – Бартош Риманяк, 90+3′ – Мікаель Ґардавскі; 19′ – Мартін Поспішил, 38′ – Тарас Романчук, 63′ – Роман Безяк, 72′ – Кароль Свідерскі, 82′ – Ґільєрме.



Ілля КОНТІШЕВ, головний редактор порталу “НАШІ в світі”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *