Пт. Бер 29th, 2024

Футбольний підсумок суботи: як відіграли українці за кордоном

Субота традиційно стала багатою на футбольні події для українців за кордоном. Понад сорок наших співвітчизників 6 жовтня вийшли на футбольне поле в різних країнах: Туреччина, Данія, Іспанія, Бельгія тощо. На жаль, голом відзначився лише один українець, проте ще з десяток наших футболістів з різних причин були занесені до фінальних протоколів арбітрів.

Портал “НАШІ в світі” пропонує вам детальний аналіз виступів українських футболістів за кордоном.



Голи:

Білорусь

У виїзному матчі 24 туру Вищої ліги Білорусі брестське “Динамо” впевнено перемогло могильовський “Дніпро”. І, звісно ж, не без допомоги українців – один із чотирьох голів, який було забито у ворота господарів поля, на свій рахунок записав 26-річний український півзахисник Олександр Нойок.

Загальний рахунок у матчі склав 1:4 на користь гостей з Бресту. Зазначимо, що Олександр провів на полі усі 90 хвилин протистояння. Окрім взяття воріт, яке сталося на 36-й хвилині, Нойок встиг також заробити попередження (41-ша хвилина).

Окрім 26-річного екс-гравця харківського “Металіста” на поле в складі “Динамо Брест” вийшов ще один українець – на 77-й хвилині Жеоля Фамейєха замінив 24-річний український нападник Олексій Хобленко.

Зазначимо, що в складі “Дніпра” “від свистка до свистка” відіграв ще один українець – 33-річний півзахисник Андрій Деркач.

Голи: 

27′ – Артем Концевой; 23′ – Жеоль Фамейєх, 36′ – Олександр Нойок, 51′ – Павєл Савіцкій, 53′ – Сярґєй Крівєц.

Попередження:

4′ – Ян Сєнкєвіч, 59′ – Владіслав Фєдосов; 41′ – Олександр Нойок, 82′ – Кікі.



Попередження:

Казахстан

“Акжайик Уральськ” – “Кизилжар”

У матчі 29 туру Прем’єр-ліги Казахстану між ФК “Акжайик Уральск” та ФК “Кизилжар” “гірчичниками” запам’яталися одразу два українці, які виступають за різні клуби. Вже на 22-й хвилині було попереджено півзахисника гостей Олександра Стеценка, а на 84-й аналогічним чином записав своє прізвище в протокол матчу 31-річний український захисник “Акжаїку” Сергій Басов.

Варто відзначити, що рахунок протистояння так й не було відкрито, а отже цей матч можна занести в актив 33-річного українського голкіпера господарів Євгена Боровика.

Прикметно, що на полі за обидві команди виступало одразу сім українців. Так, окрім вже згаданих Боровика та Басова, в складі уральської команди всі 90 хвилин відіграли Андрій Ткачук, Ігор Худоб’як та Амброзій Чачуа. За “Кизилжар” окрім Олександра Стеценка також увесь матч відіграв Максим Драченко.

Попередження:

20′ – Еркін Тапалов, 84′ – Сергій Басов; 22′ – Олександр Стеценко, 45′ – Ґіорґі Попхадзе, 81′ – Віктор Ґунченко, 90+7′ – Ельмар Набієв.



“Ордабаси” – “Кайрат Алмати”

У ще одному матчі 29 туру Прем’єр-ліги Казахстану між ФК “Ордабаси” та ФК “Кайрат Алмати” своє прізвище у звіт арбітра заніс 27-річний український нападник “Кайрату” Адерінсола Есеола, який у компенсований до першого тайму час здобув для себе жовту картку.

До слова, українець відіграв у матчі лише 69 хвилин, сівши на лаву запасних на 70-й хвилині.

Зазначимо, що за ФК “Ордабаси” всі 90 хвилин матчу відіграв 33-річний український нападник Кирило Ковальчук.

Матч завершився із рахунком 2:0 на користь господарів поля.

Голи:

38′ – Тімур Досмаґамбєтов, 90+4′ – Жасулан Молдакараєв; -.

Попередження:

41′ – Нєманья Коїч, 90+3′ – Тімур Досмаґамбєтов; 45+2′ – Адерінсола Есеола, 57′ – Ґафуржан Суюмбаєв.



Польща

У матчі 13 туру Першого дивізіону Польщі між ФК “Ґарбарня” та ФК “Хробри Ґлоґув” 22-річний український півзахисник гостей Сергій Наполов також відзначився не вельми чистою грою, за що на 81-й хвилині отримав заслуженого “гірчичника”.

Зазначимо, що матч закінчився мінімальною перемогою гостей 0:1, а українець відіграв усі 90 хвилин.

Голи:

-; 13′ – Марек Васілюк.

Попередження:

43′ – Шимон Кєбзак, 84′ – Міхал Чєкай, 90+3 – Пжемислав Лєх; 50′ – Бартош Махай, 81′ – Сергій Наполов.



Росія

У матчі 15 туру Футбольної національної ліги Росії між ФК “Балтіка” та ФК “Ніжній Новґород” попередження у свій пасив записав 30-річний український захисник та капітан гостей Віталій Федорів. Українець не за правилами зіграв на 33 хвилині.

Попри це, саме новгородці вибороли в протистоянні перемогу з рахунком 1:2.

Голи:

21′ – Сослан Таказов; 40′ – Аркадій Сіманов; 68′ – Максім Палієнко.

Попередження:

31′ – Сослан Таказов, 75′ – Олєґ Дмітрієв, 89′ – Владімір Дядюн; 11′ – Ден Спатару, 18′ – Тімур Аюпов, 33′ – Віталій Федорів, 80′ – Юрій Морозов, 90′ – Артур Анісімов, Віктор Сєрґєєв.



Туреччина

У матчі 8 туру Суперліги Туреччини між “Кайсеріспором” та “Різеспором” свого “гірчичника” взяв 31-річний український ветеран, екс-нападник донецького “Шахтаря” та львівських “Карпат” Олександр Гладкий. До слова, цього сезону Олександр відіграв за “Різеспор” лише три матчі, не забив жодного голу й заробив одне попередження.

Додамо, що на полі українець провів лише 13 хвилин, вийшовши на заміну на 78-й хвилині.

Загальний рахунок матчу склав 2:2.

Голи:

62′ – Тьяррон Шері (пенальті), 73′ – Умут Булут; 25′ – Марване Саадане, 86′ – Алі Чамдали.

Попередження:

65′ – Сільвіу Лунґ; 20′ – Марване Саадане, 90′ – Олександр Гладкий, 90+3′ – Орган Оваджикли.

Вилучення:

12′ – Райко Ротман; 45+1′ – Врайян Самудіо.



Виступи голкіперів:

Казахстан

У матчі 29 туру Прем’єр-ліги Казахстану між ФК “Тобол” та ФК “Іртиш Павлодар” 30-річний український голкіпер господарів Дмитро Непогодов, який нещодавно отримав казахстанське громадянство, відіграв не надто надійно. Наприкінці матчу за рахунку 1:1 українець не зміг взяти пенальті, в результаті рахунок матчу склав 1:2 на користь гостей.

Голи:

72′ – Танат Нусєрбаєв; 70′ – Дору Попадюк, 89′ – Мілош Стамєнковіч (пенальті).

Попередження:

39′ – Артурас Зульпа, 72′ – Дмітрій Мірошнічєнко, 88′ – Марат Бистров; -.



Туреччина

У матчі 8 туру Першої ліги Туреччини між ФК “Афьєт Афьонспор” та ФК “Кардемір Карабюк” 31-річний український голкіпер господарів Олександр Рибка героїчно відстояв “насухо”, завдяки чому “Афьєт” здобув домашню перемогу з рахунком 5:0.

Голи:

36′ – Ясін Єнер, 47′ – Олтан Каракуллукчу, 59′ – Назмі Чандоґан, 71′ – Байрам Челтін, 81′ – Назмі Чандоґан; -.

Попередження:

67′ – Ільтер Таскін; -.



Здобутки тренерів:

Росія

У матчі 10 туру Прем’єр-ліги Росії ФК “Урал” українського тренера Дмитра Парфьонова на виїзді з мінімальним рахунком поступився ФК “Рубін” 1:0.

Підопічні українця не змогли нічого протиставити кубанцям, тож вже на 21-й хвилині пропустили єдиний гол у матчі. Зазначимо, що всі 90 хвилин за “Урал” відіграв 32-річний український півзахисник та капітан Денис Кулаков.

Наразі підопічні Парфьонова посідають 9 позицію в турнірній таблиці, маючи в своєму активі 11 залікових пунктів.

Голи:

21‘ – Сердар Азмун; -.

Попередження:

68′ – Сердар Азмун, 83′ – Іґорь Коновалов; -.



Угорщина

У домашньому матчі 10 туру Вищої ліги Угорщини підопічні українського тренера Сергія Реброва з ФК “Ференцварош” зіграли в нічию з ФК “Дебрецен” 2:2. Зазначимо, що господарі протягом матчу мусили двічі відігруватися, граючи більшу частину матчу в меншості.

До слова, за “Ференцварош” усі 90 хвилин матчу відіграв 24-річний екс-гравець луганської “Зорі” та донецького “Шахтаря” Іван Петряк.

Попри втрату двох пунктів у домашньому матчі, підопічні Реброва наразі посідають першу сходинку в турнірній таблиці, маючи в своєму активі 24 залікові бали.

Голи:

48‘, 82′ – Давід Лансафаме; 20′ – Тамаш Такач, 74’ – Марк Щєчі.

Попередження:

24′, 31′ – Марсель Гайстер, 82′ – Давід Лансафаме; 10′ – Адам Боді, 41′ – Ріхар Чош, 59′ – Даніель Беречкі, 69′ – Марк Щєчі, 83′ – Шандор Наґи, 90′ – Акос Кінюк.

Вилучення:

31′ – Марсель Гайстер (перебір жовтих карток); -.

Ілля КОНТІШЕВ, головний редактор порталу “НАШІ в світі”



Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *