Пт. Бер 29th, 2024

Український фентезі-фільм здобув чергову міжнародну кінонагороду

Оголошено переможців 23-го міжнародного кінофестивалю SCHLINGEL, який відбувся у період з 1 по 7 жовтня в німецькому місті Гемніц. Приз Дитячого журі в категорії Junior Film Competition отримало українське фентезі режисера Юрія Ковальова “Сторожова Застава”, виробництва Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно.  Разом з українською стрічкою за прихильність глядачів в цій номінації змагалися 6 повнометражних фільмів з різних країн, повідомляє Kinorob.

“Цього року члени дитячого журі оцінювали 7 картин, дві з яких вразили найбільше. Зокрема, українське фентезі “Сторожова Застава” загіпнотизувало своїм стилем оповіді. Одна з тем фільму: як головний герой перемагає свої страхи, які він отримав внаслідок драматичних подій? Стрічка дає переконливу відповідь: друг, який поруч з тобою, завжди надає впевненості в собі. Вражаючий стрибок хлопця у минуле та його боротьба за повернення додому також надихнула юних глядачів. Історія дійсно захоплююча та розказана з гумором”, – зазначають організатори фестивалю.



Нагадаємо, фільм-фентезі “Сторожова Застава” режисера Юрія Ковальова вийшов у  широкий український прокат 12 жовтня 2017 року, та став одним з лідерів за касовими зборами серед національних стрічок. У кінотеатрах фільм подивилися більше 276 тисяч глядачів.

Нагадаємо, права на українське фентезі вже продано до Китаю, Південної Кореї, Індії, Японії, Пакистану, Шрі-Ланки, Бангладешу, Непалу, Бутану, Мальдів, Казахстану, Молдови, Росії, Білорусі, Киргизстану, Франції та франкомовних територій світу, Італії, Іспанії та Канади.

З грудня 2017 року фільм з англійськими субтитрами доступний для перегляду мешканцям 27 країн в бібліотеках найбільших світових VOD-платформ — iTunes та Amazon Prime.

Також портал “НАШІ в світі” писав про те, що в Японії український фентезі-фільм вийшов на DVD.

Більше про новини української громади в Німеччині читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в Німеччині”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest; VK; OK.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *