Чт. Бер 28th, 2024

Українка розповіла, як пережила нищівний землетрус в Індонезії

Запорізька журналістка Аліна Новогородцева, яка недавно переїхала на Балі, потрапила в епіцентр землетрусу, який стався 10 жовтня на сусідньому острові Ява, й розповіла про те, що ж трапилося насправді. Відповідну інформацію портал “НАШІ в світі” публікує з посиланням на видання “Акцент”.

Дівчина веде в Telegram власний канал A little spicy, в якому ділиться досвідом та корисними лайфхаками життя на Балі. Саме тут вона й повідомила про те, що їй вдалося пережити тієї страшної ночі.

Зазначимо, що 10 жовтня на острові Ява стався землетрус магнітудою в 6 балів. Хвиля поштовхів докотилася й до Балі. Про це Аліна й розповіла на своєму каналі:

“Сьогодні вночі був один з найсильніших землетрусів. Мене розбудили серед ночі кілька поштовхів. Пізніше з’ясувалося, що в районі сусіднього острова Ява був землетрус потужністю під 6 балів. Загинуло три людини, десятки будинків зруйновано”, – пише дівчина.

Українка також зазначає, що їй довелося вибігати на вулицю, аби не опинитися під завалами власного будинку. На щастя, значних руйнувань в місці проживання Аліни не відбулося, тож після закінчення землетрусу вона повернулася додому.



Цікаво, що господиня будинку, в якому проживає Аліна, говорила, що на Балі немає землетрусів, тому що у них багато храмів і вони часто моляться.

Зазначимо, що індонезійці загалом ставляться до землетрусів як до буденних явищ, а от деякі нові готелі при будівництві роблять більш захищеними. Усе ж таки підземні поштовхи можуть призвести до цунамі, тому по всьому острову можна помітити попереджувальні знаки та “плани евакуації”.

Світлини (2): akzent.zp.ua

Переклад – Андрій МОЗГОВИЙ, портал “НАШІ в світі”

Більше про новини української громади в Індонезії читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в Індонезії”

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *