Чт. Бер 28th, 2024

У Китаї українська модель отримала важкі травми, дівчина потребує дороговартісного лікування

У Китаї українка розбилася на скутері, отримавши перелом ноги і хребта. Наразі Тетяна Трибель вже третій тиждень перебуває у китайській лікарні та благає про допомогу небайдужих. Необхідна дівчині операція коштує $7,5 тисяч, повідомляє ТСН.

Тетяна – мешканка Житомира. До Китаю вона поїхала за контрактом працювати моделлю. Дівчина розповідає, що інцидент з нею стався 31 жовтня близько 13-ї години дня у місті Сяминь.

Далі дівчина розповідає, що вона встигла проїхати лише 10 метрів, після чого кермо скутера вивернуло, вона врізалась у бордюр й перелетіла через кермо. В польоті Тетяна зробила сальто й впала на асфальт. Після удару українка одразу зрозуміла, що пошкоджено спину й ногу.

Тетяну забрала швидка. Враження про китайську лікарню у дівчини лишилися не найкращі.



“Мене просто тягали, кидали на стіл, як мішок картоплі, щоб зробити рентген. Чотири рази перекидали. Не давали знеболювальних. Через 6 годин дали ібупрофен. Сильне знеболювальне дали тільки тоді, коли я в один момент перестала дихати. Це на четвертий день”, – нарікає Тетяна.

На переламану ногу їй навіть не наклали гіпс. На фото, яке Тетяна розмістила у соцмережі, видно просто перебинтовану ногу.

Світлина: tsn.ua

Після інциденту дівчина звернулася по допомогу до консульства України в Шанхаї. Дипломати змогли домовитися з її роботодавцем про оплату медичних послуг. Тетяна каже, що лікування дороговартісне, проте конкретну суму не називає.

Дипломати нарікають, що мало чим можуть допомогти у подібних випадках, якщо українці, які подорожують або працюють за кордоном, не мають страхування.



Тетяна, яка вже не вперше їздить на роботу до Китаю, каже, що очікувала оформлення страхування від роботодавця, тому не зайнялася цим питанням особисто.

Колажі (2): портал “НАШІ в світі”, світлина – narodna-pravda.ua

Для того, щоб знову ходити, дівчині потрібна операція, вартість якої складає близько $7,5 тисяч. Ще більше ніж у тисячу доларів обійдеться спеціальний імплант для хребта. Що стосується ноги – китайські лікарі поки не можуть зробити прогнозів, потрібні додаткові обстеження. 

Скільки коштуватиме і як довго триватиме реабілітація – на цей момент невідомо.

Також у “кругленьку” суму обійдеться транспортування Тетяни до України. Для таких випадків в авіакомпанії викупається шість місць плюс одне для людини, яка супроводжує.



За кілька днів за Тетяною вилетить її чоловік. Посольство Китаю у Києві пішло на зустріч українській стороні й у відповідь на ноту консульства оперативно оформило чоловікову візу.

Картка для допомоги Тетяні: 4149 4996 4091 7314 (Трибель Тетяна Олександрівна).

Головна світлина: tsn.ua.

iconНАШІ в Китаї

НАШІ в світі у Facebook iconНАШІ в світі в Telegram НАШІ в світі в Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *