Пт. Бер 29th, 2024

Міністр оборони Канади взяв участь у заходах зі вшанування жертв Голодоморів та наголосив на тісній співпраці з Україною

Українська громада суттєвим чином доклалася до становлення сучасної успішної Канади. Таку думку в своєму виступі під час заходу до Дня пам’яті жертв Голодоморів висловив міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє Укрінформ.

Колаж: портал “НАШІ в світі”, світлина – matrix-info.com

Канадський урядовець наголосив, що його країна “пишається можливістю запропонувати Україні непохитну підтримку та дружбу”.

“Ми першими визнали незалежність України від СРСР у 1991 році й ми тверді у нашій політичній, економічній та військовій підтримці України та її територіальної цілісності”, – зазначив міністр.



Харджит Саджан нагадав, що минулоріч Канада продовжила свою військову тренувальну місію UNIFIER в Україні та участь у багатонаціональному батальйоні НАТО в Латвії.

“Окрім цього, минулого літа Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності, що є гарною новиною для економік обох держав”, –  додав він.

Як відомо, понад 1,3 мільйони громадян Канади мають українське коріння. Таким чином, українці становлять одну з найчисленніших етнічних груп країни.

Головна світлина: ukrinform.ua.

iconНАШІ в Канаді

НАШІ в світі у Facebook iconНАШІ в світі в Telegram НАШІ в світі в Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *