Вт. Бер 19th, 2024

Стан Павла Гриба погіршується, адквокатка говорить про потребу шпиталізації

Політв’язня Павла Гриба треба обстежити та визначати, чи може він перебувати й надалі у СІЗО, чи його необхідно шпиталізувати до стаціонару. Про це після судового засідання, на якому Павлу стало погано, повідомила його адвокатка Марина Дубровіна, пише Громадське.

Після огляду фельдшер невідкладної допомоги повідомила, що у Гриба може бути інфекційне захворювання — гострий енетроколіт, або ж загострення виразкової хвороби.



“На цей момент його треба обстежувати. У Гриба температура, це говорить про запальний процес. Чи можна його лікувати амбулаторно в умовах слідчого ізолятора або буде потрібно шпиталізація до стаціонару, буде зрозуміло з результатів обстеження”, — зазначає адвокатка.

На засіданні, яке не відбулося через стан Павла, мали допитати за відеозв’язком свідка у справі — Тетяну Єршову. Саме її, за версією слідства, нібито схиляв до теракту Павло Гриб.

На судовому засіданні 6 грудня троє російських силовиків заявили, що затримали українського політв’язня Павла Гриба в російському місті Ярцево. Павло разом з адвокаткою заперечив і сказав, що його затримали в Білорусі, а потім вивезли до Росії.

Раніше на суді у справі Гриба свідок з боку обвинувачення частково відмовилася від своїх попередніх слів та дала свідчення на користь українця.



Двоє свідків у справі українського політв’язня Павла Гриба не змогли пояснити розбіжності у своїх свідченнях на стадії слідства та під час судового засідання.

Нагадаємо, українського політв’язня Павла Гриба в Росії звинувачують у тому, що він схиляв подругу — 18-річну Тетяну Єршову із Сочі — скоїти теракт. Українця затримали влітку 2017 року в Білорусі та вивезли до Росії.

23 липня у Північно-Кавказькому окружному суді Ростова зачитали обвинувальний акт українському 20-річному політв’язню Павлу Грибу. 

Гриб на суді в Ростові передав українцям, аби не забували про незаконно засуджених в Росії громадян.

Головна світлина: zik.ua

iconНАШІ в Росії

НАШІ в світі у Facebook iconНАШІ в світі в Telegram НАШІ в світі в Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *