Вт. Бер 19th, 2024

Малайзія скасувала смертний вирок українцю й відпустила його додому

Судова влада Малайзії скасувала смертний вирок українцю Роману Золотарьову й дозволила йому повернутися додому. Про це 22-го січня написала на своїй сторінці у Facebook українська омбудсвумен Людмила Денісова.

Роман Золотарьов відомий як колишній учасник низки телевізійних шоу в Україні – “Х-фактор” та “Битва хорів”. Певний час займався в Україні артистичною діяльністю, проте вирішив виїхати на заробітки до Бразилії. В квітні 2017-го року Роман мав намір повернутися до України – роботодавець розірвав з ним домовленості.



Вирушаючи додому Роман погодився доправити до Лаосу валізу з речами. Про це його попросили невідомі особи. Він переконався, що у валізі були лише речі й узяв її із собою. Під час пересадки у міжнародному аеропорту міста Куала-Лумпур (Малайзія) Романа затримали митні органи країни. Кілька років тривала судова тяганина, яка завершилась 29-го березня 2019-го року – Вищий суд міста Шах-Алам засудив українця до смертної кари через повішання.



Врятувати Романа Золотарьова від смерті допомогли спільні дії офісу української омбудсвумен, до якої звернувся батько хлопця, консула Посольства України в Малайзії, правозахисних органів країни та Голови комісії Малайзії з прав людини.

В результаті вирок таки вдалося скасувати, українець вже повернувся додому.

Світлина: https://www.facebook.com/denisovaombudsman/

 

iconНАШІ в Малайзії

НАШІ в світі у Facebook iconНАШІ в світі в Telegram НАШІ в світі в Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *