Чт. Бер 28th, 2024

Як українських олімпійців заманюють змінити громадянство

З кожним роком все більше українських спортсменів виступають під прапорами інших країн. “Олімпійським шопоголізмом” найбільше страждають Азербайджан, Росія та Білорусь. Саме ці три країни найчастіше перекуповують українських спортсменів, пише портал “НАШІ” з посиланням на УНІАН.

Так, гімнаст Олег Степко на Олімпіаді-2012 представляв Україну, а на Олімпіаді-2016 вже Азербайджан. Гімнаст ухвалив рішення не продовжувати контракт з Україною і переїхав до Азербайджану.

Скаути подзвонили Олегу після того, як він виграв Чемпіонат Європи 2013 року. Вирішальним моментом при прийнятті рішення переїхати в Азербайджан стала травма руки. Там спортсмену охоче забезпечили якісне і дороге лікування.

“Всі умови були створені: щодо тренування, медицини, страхування”, – говорить Степко.

Крім того, в Україні олімпійський спортсмен отримував копійки – $500-600. Тоді як в Азербайджані, за його словами, він отримував хорошу суму й ні в чому собі не відмовляв. Цікаво, що на наступній Олімпіаді спортсмен готується нести вже прапор Росії.

До Росії заманювали і єдиного Олімпійського чемпіона від України цього року – фристайлера Олександра Абраменко.

Світлина: sport.unian.net

Українського спортсмена Олега Верняева також намагалися перекупити.

“Перші пропонували азербайджанці, потім включилися російські. П’ятірку зелені від регіону зарплата, інститут будь-який, квартира мені відразу, батькам працевлаштування і плюс ще від федерації зарплата”, – ділиться Верняєв. 

Пропонувала своє громадянство нашому спортсмену і Німеччина. Зарплату там обіцяли в 3,5 тисячі євро.

Це при тому, що Україна входить в топ-5 країн Європи з найбільшою винагородою за золоту медаль – $125 тисяч. У світовому рейтингу перше місце утримує Азербайджан з $510 тисячами. Казахстан платить $250 тисяч, Киргизстан – $200 тисяч, Узбекистан та Білорусь – по $150 тисяч, а Росія – $56 тисяч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *