Пт. Бер 29th, 2024

У Харкові стартували зйомки історичного фільму “Гарет Джонс”

У Харкові розпочалися зйомки спільного фільму Польщі, Великої Британії та України “Гарет Джонс”. У зв’язку із цим деякі вулиці міста тимчасово будуть перекриті, повідомляє портал “НАШІ” з посиланням на УНІАН.

Повідомляється, зокрема, що вже перекрито центр Харкова – вулиці Короленка, Громадянська, площі Свободи та Зойфера.

Зйомки історичного фільму об’єднали у процесі роботи відомих англійських акторів – у стрічці задіяно Ванессу Кірбі, Джеймса Нортон, Пітера Сарсгаарда.

За сценарієм, 1933 року репортер Гарет Джонс знайомиться в Москві з журналісткою Адою Брукс.

“Ада відкриває йому очі на “радянську утопію”, яка не має нічого спільного з реальністю. І Гарет, незважаючи на смертельну загрозу, починає своє розслідування. Ховаючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жорстку цензуру, змову і масові репресії. Саме його викриття згодом стануть основою для роману “Скотний двір” Джорджа Оруелла”, – йдеться в описі до фільму.

Частина сцен, дія яких відбувається в Москві, буде відзнято в Харкові. Зйомки також відбуватимуться в Польщі та Шотландії.

Головну роль у фільмі виконує Джеймс Нортон. Актриса Ванесса Кірбі грає журналістку Аду Брукс. З українських акторів у проекті зайняті Яків Ткаченко (“Припутні”), Олег Драч (“Битва за Севастополь”), Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала, Аліна Ковальська.

Наш канал у Telegram: t.me/nashisvit; наша сторінка у Facebook: facebook.com/nashisvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *