Пт. Бер 29th, 2024

Український фільм презентують на відомому міжнародному кінофестивалі

Фестиваль короткометражного кіно в Оберхаузені, який відбудеться 3-7 травня, відібрав у основний конкурс фільм українського режисера Олексія Радинського “Київський фільм. Перший епізод”. Це єдиний фільм, який представлятиме нашу країну на кінофорумі, повідомляє портал “НАШІ” з посиланням на LB.ua.

Відзначимо, що загалом в конкурсі бере участь 53 роботи з різних країн світу.

Як розповідає режисер, його фільм – це документальна робота, знята у форматі кіноспостереження. Місце дії – Подільський міст , який будується в Києві з 1993 року. Незважаючи на свій незавершений статус, цей міст вже є одним з найдорожчих мостових переходів в історії й одним з найбільших довгобудів у світі. Подільський міст також часто використовується для зйомок реклами та музичних кліпів.

“У цьому документальному фільмі показано повсякденне життя, яке протікає на незавершеному мості. Місцеві мешканці намагаються використовувати його за призначенням, тобто з метою потрапити з одного берега Дніпра на інший (що часто пов’язано з ризиком для життя). Міст також облюбували любителі екстремальних видів спорту. У той самий час, представники міської влади використовують недобудований міст в власних цілях”, – розповідає Радинський.

“Київський фільм. Перший епізод” – пілотна версія повнометражного документального проекту, заснованого на довгостроковому спостереженні за декількома точками на мапі Києва.

Міжнародний фестиваль короткометражного кіно в Оберхаузені (Internationale Kurzfilmtage Oberhausen) – один з найбільших фестивалів короткого метру й один з найстаріших кінофестивалів у світі (заснований 1954 року).

Наш канал у Telegram: t.me/nashisvit; наша сторінка у Facebook: facebook.com/nashisvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *