Чт. Бер 28th, 2024

Барбра Стрейзанд: американка, єврейка… українка?

Коли Ісаакові Стрейзанду виповнилося 19 років, він вирішив шукати кращого життя в далеких світах. У січні 1898-го залишив рідні Бережани. На львівському вокзалі попрощався з батьками, які зосталися в Україні. Назавжди… У декларації, під час проходження митного контролю в Нью-Йорку, Ісаакові Стрейзанду написали: “Національність: галицька. Останнє місце проживання: Бережани. Грошей не має”, пише UAМодна.

Минули роки, Ісаак обжився у новій країні, одружився, виростив дітей.

24 квітня 1942 року в бережанського емігранта у Брукліні народилася онучка Барбра, яка нині має світову славу й відсвяткувала свій поважний ювілей!

Історія не знає слова “якби”, тому не варто гадати, що сталося б, якщо би дід Стрейзанд залишився у Бережанах… Він їхав до двоюрідного брата, який раніше емігрував у Штати й оселився у Нью-Йорку. У цьому місті почав нове життя й Ісаак.

За кілька років у Манхеттені Ісаак Стрейзанд одружився із Анною (Енні) Кестон. Вона також була з емігрантів. Деякі джерела стверджують, що Анна народилася в Галичині. Інші припускають, що вона родом із Волині. Ісаак та Анна Стрейзанди розкошів не мали. Щоб заробити гроші, доводилося багато працювати. Ісаак був кравцем. Анна – кухарем. Вони виховували п’ятеро дітей.

Еммануїл Мендель Стрейзанд – батько Барбри – найстарший син Ісаака та Анни. Працював учителем в середній школі. Мати – Діана – була співачкою. Еммануїл Стрейзанд помер у 35-річному віці від епілепсії. Матір лишилась із маленькою Барброю, трохи старшим сином і… бідністю.

Світлини (2): uamodna.com

Ісаак Моше Стрейзанд – дід Барбри – пережив старшого сина на 22 роки і помер у лютому 1965 року.

В повідомленні ізраїльського музею Діаспори, що в Тель-Авіві, є запис, датований 20 червня 2013 роком: “У рамках візиту… Барбра Стрейзанд отримала презентацію своїх сімейних коренів у Галичині… Стрейзанд записано як єврейське прізвище у місті Bzerzany…” Таким чином, у Тель-Авіві розповіли голлівудській знаменитості про її предків, які жили в Галичині.

Саму ж Барбру можна порівняти з казковою Попелюшкою. Дівчина з бідної сім’ї стала всесвітньо відомою актрисою, завоювавши високі титули і прихильність мільйонів глядачів.

Нас можна знайти у Telegram: t.me/nashisvit; Facebook: facebook.com/nashisvit; Twitter: twitter.com/Nashsvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *