Чт. Бер 28th, 2024

У США триває виставка сучасних українських художників Бабака та Матвєєва

Персональна виставка українського арт-тандему БМ Бабак-Матвєєв “Фантазія та шаленство: художня подорож з Києва до Нью-Йорка” відкрилась днями в центрі Нью-Йорку, в Галереї сучасного мистецтва Alexandre Gertsman Contemporary Art, повідомляє ТСН.

Проект підтримали постійне представництво України при ООН та Генеральне консульство України в Нью-Йорку.

Виставка включає першу спільну серію робіт художників Миколи Бабака та Євгена Матвєєва – проект “Жертвопринесення”, а також інші проекти, серед яких “Трансгресія подвійного відображення (сімейний альбом)”, “Послання з “раю” та найостанніший – “Капсула часу”.



“Ці роботи є прекрасним прикладом майстерності українських художників, які відкриваються Америці й світу, і на них уже існує шалений попит у творчих колах. Це також яскравий приклад культурної дипломатії, формування позитивного іміджу України не тільки в Сполучених Штатах, але й у всьому світі”, – зауважує постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

За словами Генерального консула України в Нью-Йорку Олексія Голубова, подібні проекти “відкривають світові українську душу”. Сучасні підходи, застосовані в роботах тандему, “свідчать про багатогранність українського мистецтва”, зазначає генкоснул.



Виставку арт-тандему БМ Бабак-Матвєєв можна відвідати до 15 липня, але винятково за попереднім записом, зазначають організатори.

Картини (3): tsn.ua

Нас можна знайти у Facebook: facebook.com/nashisvit; Telegram: t.me/nashisvit; Twitter: twitter.com/Nashsvit; VK.com: vk.com/nashisvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *