Пт. Бер 29th, 2024

“В Голлівуді ніхто не хоче говорити про Україну”: Джон Малкович відверто про те, що болить українцям

Не кожну голлівудську зірку цитують дослівно, але Джон Малкович – серед винятків. Легендарний уже актор, сценарист і продюсер дав інтерв’ю ТСН.Тиждень.

Майже одразу Малкович зруйнував стереотип зірки Голлівуду – журналісти навіть не уявляли, що ця людина може бути настільки щирою і простою в спілкуванні.



“Мене часто обирають для того, щоби грати не вельми хороших чоловіків, жінок або навіть прибульців. Це не мій вибір, це чийсь вибір. Це здебільшого питання тих, хто наймає мене. І я б не став судити своїх героїв заздалегідь”, – зізнається він.

Чому погоджується на такі ролі – Малкович сам достеменно не знає.

“Не знаю, чи є речі, які я б поставив у такі межі. Але, якщо ви актор, ви не граєте людей, схожих на себе. Ви граєте інших людей, з іншим моральним кодом або ж навпаки з його відсутністю. От якщо сценарій поганий, тоді я не погоджуюсь”, – пояснює він. 

Відео: tsn.ua 

Найважливіші та водночас найважчі моменти життя кінозірка пов’язує зовсім не з кар’єрою.

“Знаєте, було неймовірно важко, коли один за одним пішли з життя найближчі люди. Спочатку два моїх діда, потім бабуся, потім батько й мати, мої брати і сестри. Нестерпно, коли залишаєшся тільки ти, аби нести далі історію минулого”, – не ховає сліз Малкович.

Про те, як долає депресію, актор відверто каже:

“Іноді мене розчаровують мої колеги, актори. Але чи виношу я з цього уроки? Коли я відчуваю, що мій світ руйнується, я концентруюся на моїх друзях, на родині, а потім світ повертається до ладу. Не хотів би заходити так далеко, як Семуель Бекет, який сказав: земляни, це невиліковне”, – зізнався він.

Малкович переконаний, що в Голлівуді зокрема та в США загалом не надто багато знають про Україну та війну в ній.

“Упродовж цих років Україна залишається білою плямою, ніби її хтось стер із мапи. У мізках голлівудської спільноти панує Трамп і російська змова. Проте – жодної України. Цього року я двічі намагався говорити з ними про Україну. Ніхто не хоче про це говорити. Я навіть не знаю, який відсоток небайдужих у Голлівуді знає, що сталося тут 2014-го року і що відбувається зараз. Але я не голлівудський актор. Я не такий, як вони”, – пояснює актор.

Джо Малкович каже, що залюбки підтримав би кінопроект про війну в Україні, але зауважує, що це вельми непроста справа.



“Знаєте, робити таке кіно важко, і я благословлю будь-кого, хто це тут зробить. А щодо моєї участі, це залежатиме від того, якою буде пропозиція”, – пояснює він.

Малкович не має великих надій на інформаційний прорив щодо українських подій.

“Чесно кажучи, маю сумнів. Це не тільки ваша проблема, це системна проблема нашої реальності. Тому що мільярд – та де там? – навіть два мільярди людей мають не тільки доступ до інформації, а й можливість самим завантажувати в мережу, у свідомість суспільства, різну інформацію. І це переважно недостовірна інформація. Результат – за два місяці в Голлівуді зі мною ніхто не говорив про війну в Україні. Повний нуль”, – пояснює актор.

Українцям він побажав пам’ятати і втілювати слова Лінкольна: “Влада народу, для народу і заради народу”

Андрій ЦАПЛІЄНКО, ТСН

Більше про новини української громади США читайте на сторінці у Facebook “НАШІ в США”.

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest; VK; OK.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *