Чт. Бер 28th, 2024

У Чехії в рамках кінофестивалю в Карлових Варах відбулась прем’єра українського фільму “Вулкан”

Прем’єра української стрічки “Вулкан” відбулася в рамках конкурсної програми “East of the West” 53-го Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Державного агентства з питань кіно, за підтримки якого й було створено фільм.

“Фільм “Вулкан” створений Україною спільно з Німеччиною та Монако. З українського боку виробництво картини здійснила кінокомпанія “ТАТОФІЛЬМ” (продюсер Олена Єршова) і ГО “Південь” (продюсер Дар’я Аверченко) за підтримки Держкіно”, – ідеться в повідомленні Держкіно, яке привітало творців стрічки з прем’єрою і побажало перемоги в конкурсі.

Світлина: ukrinform.com

Також підкреслюється, що під час прем’єри режисер фільму Роман Бондарчук згадав про незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

“Я хочу привернути увагу до Олега, мого колеги, який уже 49-ий день голодує у російській в’язниці. Ми повинні пам’ятати про нього і про ще 60-ох українських політв’язнів”, – сказав Бондарчук.

Читайте також: Популярний український мультфільм презентують в Португалії

Як повідомлялося, російські спецслужби затримали Сенцова в анексованому Криму в травні 2014 року. 25 серпня 2015 року Північнокавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угруповання і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.



Звільнення Сенцова вимагають громадські діячі Чехії, російські письменники та науковці, ПАРЄ, PEN International, режисери Франції, посольство США в Україні, Євросоюз, ОБСЄ, Amnesty International, Міністерства закордонних справ Канади, Великої Британії, Литви, Сейм Польщі, посли “Великої сімки” та інші.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв’язнів.

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest; VK; OK.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *