Вт. Бер 19th, 2024

5 зірок Голлівуду, які мають українське коріння (ФОТО, ВІДЕО)

9 листопада українці в усьому світі відзначали День української писемності та мови. Солов’їну у своєму побуті все активніше використовують не лише українські знаменитості, про неї не забувають й ті, хто творить Голлівуд.

З нагоди свята журналісти LifeStyle 24 пропонують вам дізнатись про ТОП-5 зірок екранів українського походження, які пишаються своїм корінням та не втрачають нагоди продемонструвати, як розмовляють мовою своїх пращурів.



Міла Йовович

Безперечним доказом того, що зірка “П’ятого елемента” та серії фантастичного екшену “Оселя зла” Міла Йовович не цурається свого коріння є декілька фактів. По-перше, під час Євромайдану вона перераховувала гроші для постраждалих активістів, до чого закликала і своїх шанувальників. Також акторка активно використовувала національні мотиви у власних колекціях одягу. А декілька років тому в мережі з’явилось відео, як 19-річна Міла виконує народну пісню “Ой, у гаю, при Дунаю”. На ньому помітно, що українською кіноактриса співає майже без американського акценту.

Відео: Юра Давыдов 

Мабуть, це завдяки тому, що 42-річна зірка народилася в Києві, після чого деякий час жила у Дніпрі, куди ходила в садочок. У 5 років дівчинка разом із родиною переїхала спочатку до Лондона, а потім емігрувала до Сполучених Штатів Америки.



Девід Духовни

Про своє українське походження 58-річний американський актор Девід Духовни (серіали “Цілком таємно”, “Блудлива Каліфорнія”) дізнався нещодавно. Про те, що він українець, актор заявив у квітні 2014 року в мережі Twitter.

Колаж: портал “НАШІ в світі”, світлина – 24smi.org

Згідно з родоводом актора, його дідусь родом із Бердичева.



Віра Фарміга

Щоб перевірити, чи є ця голлівудська акторка українкою, не потрібно заглядати в її генеалогічне дерево. Про походження зірки говорить вже її ім’я! Проте батьки дали його дівчинці не в Україні, а в американському штаті Нью-Джерсі, куди емігрували перед народженням доньки.

До шести років Віра ходила в українську католицьку школу та виступала в народному ансамблі. Тож досі, разом зі своєю молодшою сестрою Таїсою, вони можуть говорити і співати мовою предків. А у 2004 році, вже будучи знаною акторкою, у фільмі “Торкаючись зла” Віра Фарміга, фактично, зіграла саму себе – американку українського походження.

Відео: vikusch 



Стівен Спілберг

Вже багато років поспіль улюбленою стравою оскароносного режисера й сценариста є український борщ. Такі смакові вподобання не дивують, адже обоє дідусів Спілберга, як виявилось, родом з України. Той, що по лінії батька, мешкав у Одесі, інший, з боку матері, – родом із села під Кам’янець-Подільським.

Світлина: 24tv.ua

Землю своїх родичів режисер відвідав у 59 років. Потрапити в Одесу йому не вдалося, проте лише зійшовши з літака, він промовив: “Нарешті я вдома!”.



Іванна Сахно

На відміну від більшості акторів та акторок, які переїхали до США в дитинстві чи вже там народилися, Іванна Сахно опинилася в Америці у 15-річному віці. Іванна – молода зірка Голлівуду, яка лише сходить над його горизонтом.

Світлина: elle.ua

20-річну актрису встигли помітити в блокбастері “Тихоокеанський рубіж-2” та в екшн-комедії “Шпигун, який мене кинув”. Незважаючи на те, що дівчина будує кар’єру у Штатах, про Україну вона не забуває. Під час Революції Гідності Іванна мітингувала разом з діаспорою Лос-Анджелеса, а два роки тому, на Каннському кінофестивалі, вийшла з табличкою #FreeSentsov.




Головна світлина: архів.

Юлія ДЕВДА, 24 канал

iconНАШІ в США

НАШІ в світі у Facebook iconНАШІ в світі в Telegram НАШІ в світі в Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *