Чт. Бер 28th, 2024

У вінницькому театрі презентують виставу про життя української американки Квітки Цісик

Вінницький академічний український музично-драматичний театр поставить виставу про американську співачку українського походження Квітку Цісик, повідомляє портал “НАШІ” з посиланням на Depo.Вінниця.

Як зазначає керівниця літературно-драматургічної частини Вінницького академічного музично-драматичного театру імені Садовського Світлана Фісайло, до театру звернувся американський піаніст і продюсер проекту “Незабутня Квітка” Алекс Гутмахер. Він познайомився з Олегом Миколайчуком-Низовцем — автором п’єси про Квітку Цісик.

“Вони запропонували нам взяти участь в цьому проекті. Ми відгукнулися, тому що є підтримка і Міністерства культури України і нашого голови облдержадміністрації Валерія Коровія. Режисер-постановник — Таїсія Славінська — збирала вже акторів. Це все початок, ми вже прочитали п’єсу, проговорили, як будемо працювати. Працює художник над стенографією і ми віримо в те, що 5 квітня (адже саме ця дата призначена для прем’єри) глядач її побачить і цей благодійний проект буде здійснено”, — каже Світлана Фісайло.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *