Чт. Бер 28th, 2024

“Як вийшло так, що українці спілкуються іноземною мовою?”: Італійський співак звернувся до українців

Італійський співак Альфонсо Олівер звернувся до українців зі словами подяки за підтримку його творчості та теплий прийом під час концертів в Україні, повідомляє портал “НАШІ”.

На своїй сторінці у Facebook співак записав спеціальне відео-звернення до українців. У цьому відео Альфонсо Олівер розповів про те, як 2016 року вперше приїхав до України на запрошення свого товариша, який проживає у Львові, італійського співака та композитора Андреа Пінто.

“Вже з першого концерту… я одразу зрозумів, що ця країна відчуває безмежну любов до італійської музики. Звідси і народилась моя любов до України”, – каже Альфонсо.

Музикант також розповів, що таке тепле ставлення до нього з боку українців надихнуло його на написання пісні про Україну. Пісню “Vinceremo” (“Ми переможемо”) разом із кліпом, відзнятим у різних куточках України, музикант презентував у грудні 2017 року.

“Як відомо, в Італії проживає 600 тисяч українців, які живуть, працюють, вчаться, є одруженими, мають сім’ї. Це, напевно, і є причиною тієї взаємної любові між Україною та Італією”, – каже італійський музикант.

Відео: ALFONSO OLIVER

Наприкінці Альфонсо Олівер висловився щодо того, що в українцях для нього й далі лишається незбагненним – чому багато із громадян України спілкуються чужою мовою.

“Україна є прекрасною! Вона має дуже гарні міста, які я відвідав завдяки музиці, має чудову культуру, смачну кухню… Але є одна річ, яка мене засмутила, і яку я не розумію. Як вийшло так, що досі, у 2018 році, багато українців замість того, щоб говорити рідною мовою – українською, яка є дуже гарною, спілкуються іноземною мовою”, – задається питанням Альфонсо Олівер.

Італієць пообіцяв продовжити записувати звернення до українців, насамкінець звернувшись до глядачів українською: “Дякую!”

Ілля КОНТІШЕВ, НАШІ в світі

Наш канал у Telegram: t.me/nashisvit; наша сторінка у Facebook: facebook.com/nashisvit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *