Пт. Бер 29th, 2024

Український школяр, який став переможцем Олімпіади геніїв у США, розповів про свій винахід

Український школяр Валентин Фречка, який отримав золото на “Олімпіаді геніїв” у США, розповів про технологію виготовлення паперу з опалого листя. За його словами, цей метод, на відміну від традиційного, має скорочену структурну схему, пише Обозреватель.

Таким чином він стає більш екологічним та економічно доцільним.



“Я почав цим займатися, почав отримувати результати й зрозумів, що треба перебиратися до лабораторії та працювати потужніше. Таким чином, я щодня приходив після уроків, якщо це літо, то й просто щодня. Залишався іноді тут до пізньої ночі”, – розповідає Валентин.

“За допомогою його потужності ми подрібнюємо ці волокна, щоб виготовити папір. Вибілюємо, але перед тим, для зручності, подрібнюємо”, – розповідає хлопець.

За його словами, посередництвом цієї технології можна вирішити дві проблеми – вирубку лісів та проблему з опалим листям у великих містах.



Відзначається, що винахід підлітка – унікальний, оскільки подібним шляхом переробки можна отримати тверде паливо й виділити мінеральні кислоти.

До слова, після перемоги на міжнародній Олімпіаді геніїв Валентина Фречку запросили на міжнародну виставку до Південної Кореї.

Нас можна знайти у Facebook; Telegram; Twitter; Pinterest; VK; OK.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *